avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dezbătută 20 de ani mai târziu Avem și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dezbătută 20 de ani mai târziu Avem și noi o situație ...

Mostenire dezbătută 20 de ani mai târziu

Avem și noi o situație în familie: Socrul (cel mai mic dintre băieți), împreună cu soacra au locuit cu mama socrului până la decesul acesteia. Mama socrului nu a avut pensie și a fost îngrijită de fiu și noră din '75 până în 2001. Au îngrijit casa care o avea la momentul respectiv mama socrului. Au extins-o, au plătit impozit. După moartea socrului s-a pus problema dezbaterii moștenirii după defuncta mamă, însă în urma divergențelor, aceștia, câțiva dintre frați, nu au dorit să meargă la un notar pentru a le explica cum e situația , cu împărțirea terenurilor și a casei. Soțul, după moartea socrului, a decis să îngrijim pe cât posibil casa și grădina aferentă, ducându-ne săptămânal, punând legume, etc.
Acum unchii lui își cer drepturile, deși nu au avut grijă de bătrână deoarece s-au mutat la casele lor înainte de a se căsători socrul cu soacra și consideră că instanța le va da dreptate.
Ce drepturi ar putea avea soțul sau soacra in această situație?
Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri
Cel mai recent răspuns: mary_c , utilizator 12:30, 5 August 2021
Cam tarziu... dupa 20 de ani! ...
Cât a fost în viață socrul, nu au făcut dezbaterea deoarece acesta se baza pe înțelegerea făcută între frați și bătrână defunctă, că având grijă de mama lor, ceilalți vor ceda partea lor către el. Între timp soțul a încercat să îl convingă pe socru să dezbată moștenirea, dar nu a avut succes.

Acum suntem în situația în care trebuie sa facem dezbaterea moștenirii după bunica soțului pentru a ne putea construi o casă pe locul respectiv, dacă ajungem la o soluție....

Ce varianta e mai ok, să deschidă soțul acțiunea sau soacra? Care sunt pașii?

Mulțumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Cam tarziu... dupa 20 de ani! ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere olidan olidan Bună seara. As avea nevoie de câteva informații legat de următoarea situație:Părinții soțului meu au avut un contract de intretinere pentru casa cu ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere înainte de dezbaterea succesiunii ion mirela ion mirela buna ziua. as dori sa stiu daca se poate face un contract de vanzare cumpărare cu clauza de întreținere fara a se fi facut succesiunea de după ce a murit ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)