avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere

Bună seara. As avea nevoie de câteva informații legat de următoarea situație:Părinții soțului meu au avut un contract de intretinere pentru casa cu mama soacrei mele. Partea de casă a tatălui soacrei mele a fost împărțită la soacră, fratele ei și mama soacrei. Acum mama soacrei a decedat, soacra a decedat și ea și socrul dorește sa încheie un contract de intretinere cu soțul și cu mine, soțul având un frate. Socrul și soacra au avut și un apartament care au convenit sa ii revină fratelui soțului. Acum eu ma întreb în cazul în care soțul renunță la partea sa în favoarea fratelui pentru apartament în cazul unui contract de intretinere, fratele soțului, legal vorbind poate renunța la partea lui (și de la soacră și de la socru) de la casă? Apoi în cazul în care Doamne ferește i se întâmplă ceva soțului, socrul se poatr răzgândi și sa desfacă acel contract și sa ma lase cu copiii fără nici un drept la moștenirea casei? Contractul poate fi atacat de fratele soțului? Care ar fi clauzele care sa ne avantajeze și pe noi? Ca eu înțeleg ca el se asigura ca noi ne vom îngriji de el la bătrânețe, ceea ce este perfect normal, dar fratele soțului se alege cu o moștenire fără nici un fel de obligație soțul renunțând la partea lui de moștenire de la apartament și apoi sa ne trezim și ca poate ataca acest contract sau ca socrul se poate răzgândi și sa spună ca nu ne-am îngrijit de el (poate la supărare) și sa desfacă contactul nu mi s-ar părea nici mie normal. Cum ar fi cel mai bine sa punem problema în situația dată? Sper ca s-a înțeles ce doresc eu sa cunosc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:18, 15 Ianuarie 2021
Contractul de întreținere poate fi revocat de socru prin instanța de judecată, dacă nu se simte mulțumit de cum îl îngrijiți la bătrânețe. Văd că ați înțeles bine acest aspect.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire LILI24 LILI24 Cat are dreptul la mostenire sotul meu daca tatal a decedat, daca o sa isi intretina mama supravietuitoare. Sotul meu mai are un frate. Doresc sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vinzare cumparare cu uzfruct viager,de la soacra mea ,dar pe contrac e trecut sotul meu iar eu in paranteza,sintem proprietari cu cota egala? crynarusu crynarusu Buna ziua ,am facut contract pe apartamentul soacrei mele de vinzare cumparare cu uzfruc viager,dar as vrea sa stiu ce obligatii avem fata de ea ? si la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!!!!!! meli.alba meli.alba buna ziua,am si eu o problema si sper ca ma ve-ti putea ajuta cu un sfat. M-am casatorit recent,stau in casa socrilor,pana pot sa mi iau o locuinta,dar a ... (vezi toată discuția)