Buna ziua ! Am inteles ca Guvernul a inaintat spre promulgare legea prin care mamele masterande vor primi indemnizatia de crestere a copilului (600ron). Eu sunt pfa cu activitatea suspendata incepand cu 01.04.2010 si pana la sfarsitul anului. La CASS am platit contributia pe primele 3 luni ale 2010 iar la CAS pana in luna iunie inclusiv. Sunt masterand in anul I la o facultate privata acreditata de statul roman. Care sunt conditiile, actele, de care am nevoie ca sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului daca nasc in iunie 2011? Multumesc
in conditiile actuale un parinte responsabil programeaza o sarcina si nu lasa totul la mila Domnului.... eu vroiam sa stiu care sunt cerintele avand in vedere legea in vigoare la ora asta.
1. Pe scurt, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii.In cele 12 luni intra si perioade asimilate, conform OUG 148/2005.
2. Deoarece ar fi cam mult de scris, daca imi dati o adresa de e-mail va trimit OUG148/2005 si Normele de aplicare si veti afla si conditiile si actele necesare.