avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA masterand si indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA masterand si indemnizatie crestere copil

Buna ziua ! Am inteles ca Guvernul a inaintat spre promulgare legea prin care mamele masterande vor primi indemnizatia de crestere a copilului (600ron). Eu sunt pfa cu activitatea suspendata incepand cu 01.04.2010 si pana la sfarsitul anului. La CASS am platit contributia pe primele 3 luni ale 2010 iar la CAS pana in luna iunie inclusiv. Sunt masterand in anul I la o facultate privata acreditata de statul roman. Care sunt conditiile, actele, de care am nevoie ca sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului daca nasc in iunie 2011? Multumesc
Cel mai recent răspuns: casandralin , utilizator 16:54, 9 Septembrie 2010
Pt iunie 2011, cred ca este prematura intrebarea!
In conditiile actuale, cand adormim cu o lege si ne trezim cu alta, este greu de precizat!:((:sorry:
in conditiile actuale un parinte responsabil programeaza o sarcina si nu lasa totul la mila Domnului.... eu vroiam sa stiu care sunt cerintele avand in vedere legea in vigoare la ora asta.
1. Pe scurt, pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii.In cele 12 luni intra si perioade asimilate, conform OUG 148/2005.
2. Deoarece ar fi cam mult de scris, daca imi dati o adresa de e-mail va trimit OUG148/2005 si Normele de aplicare si veti afla si conditiile si actele necesare.
adresa mea este casandralin@yahoo.com. Va multumesc foarte mult
Verificati adresa de e-mail!
Succes!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere copil mihaela201 mihaela201 Buna ! am si o intrebare in ceea ce priveste indemnizatia pentru copil. Acum sunt in ultimul an de facultate la ZI si Buget si sunt insarcinata. Dupa calculele ... (vezi toată discuția)
Cotizare pensie ani de facultate si concediu de crestere copil GabrielaMax GabrielaMax Buna ziua, Ma puteti lamuri, va rog, in legatura cu cateva aspecte legate de stagiul de cotizare si de vechimea in munca pentru calculul pensiei mele? Eu ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal mamici masterande eualexandra eualexandra Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. ... (vezi toată discuția)