avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cotizare pensie ani de facultate si concediu de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cotizare pensie ani de facultate si concediu de crestere copil

Buna ziua,

Ma puteti lamuri, va rog, in legatura cu cateva aspecte legate de stagiul de cotizare si de vechimea in munca pentru calculul pensiei mele?

Eu am fost studenta la o facultate de stat in perioada 2008-2011, in urma careia am obtinut diploma de licenta si, apoi, masteranda in perioada 2011-2013, tot la o facultate de stat, in urma careia am obtinut diploma de masterat. Nu am platit asigurarile sociale in aceasta perioada si nu am lucrat deloc.

In perioada 2014-2016, am lucrat 2 ani cu contract de munca.

Din iulie 2016 pana in septembrie 2019 sunt in concediu de crestere copil (este vorba despre doua concedii de crestere copil consecutive si normale, a cate 2 ani - nu de handicap - intrucat am intrat dintr-un concediu de crestere copil in altul, fiind vorba de 2 copii, pe care i-am facut unul dupa altul). In aceasta perioada nu mi-am platit contributia de asigurari sociale la stat, dar am luat si iau in continuare indemnizatia aferenta in ambele concedii, intrucat am avut minim 12 luni anterior lucrate.

Intrebarea mea este, daca imi puteti raspunde, va rog: care este vechimea mea totala in munca si care sunt anii care vor intra in stagiul de cotizare la pensie? Intrucat stiu ca stagiul de cotizare este diferit de vechimea in munca.

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 08:55, 9 Iunie 2020
Vechimea in munca : 5 ani , perioada in care ati fost in CCC plus perioada in care ati lucrat cu contract de munca.

Stagiu de cotizare la pensie : 8 ani , perioada in care ati fost in CCC plus perioada in care ati lucrat cu contract de munca si perioada facultatii (numai daca a fost la zi)
Au fost la zi si facultatea si masteratul, multumesc!
Masteratul nu se ia in considerare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anul viitor va intra în vigoare Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii, care va înlocui actuala lege a pensiilor.
Potrivit acesteia (și dacă nu se va schimba legea din nou), va fi luat în considerare și masteratul, dacă ați susținut lucrarea de disertație și ați obținut diploma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani studii superioare ca vechime in munca la calcul drepturi zile concediu bugetar nataliaz nataliaz Buna ziua. V as ruga sa ma lamuriti in urmatoarea problema: pt calculul vechimii in munca o mamica cu studii superioare la curs de zi al unei facultati de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului emmz emmz Buna ziua. Am o intrebare referitor la concediul pentru cresterea copilului. Potrivit noii legi,pot beneficia de acest concediu persoanele care obţin ... (vezi toată discuția)