avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu prenatal mamici masterande
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu prenatal mamici masterande

Buna ziua! As avea si eu niste nelamuriri. Eu sunt o viitoare mamica (sunt in luna a 6-a de sarcina) si sunt si masteranda la o facultate de stat, in anul I. Intrebarea este daca in aceste conditii beneficiez de concediu prenatal si postnatal. Am inteles ca ar exista aceasta forma de ajutor social timp de doua luni inainte si doua luni dupa nasterea copilului, insa nu stiu daca este valabil si in cazul masterandelor. Iar daca raspunsul este afirmativ, va rog sa imi spuneti si la ce institutie trebuie sa ma adresez si sa imi depun actele.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 22 Martie 2013
1. In calitatea dvs. de studenta nu puteti beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Dar puteti sa beneficiati, incepand cu data nasterii copilului, de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) ati urmat cursurile unei forme de invatamant (facultate + masterat).
- Indemnizatia pentru CCC este de 600 lei lunar pana inclusiv in ziua in care implineste copilul 2 ani.

3. De asemenea veti mai beneficia de alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copil 2 ani si apoi de 42 lei lunar pana la 18 ani.

Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mirela_7 mirela_7 Buna ziua! Sunt o viitoare mamica si cu un copil de 2 ani. Sotul meu lucreaza de 1 an la aceeasi firma cu un salariu minim,in ce conditii beneficiem de ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal dan81 dan81 BUNA SEARA .AM O PENSIE DE HANDICAP GRAD 3 CU 33 LEI PE LUNA .AM SOTIA CARE TREBUIE SA NASCA , .POT BENEFICIA DE CONCEDIU DEMATERNITATE.? AM TOATE ASIGURARILE ... (vezi toată discuția)
Sarcina THEODORA30 THEODORA30 Buna seara as dori sa stiu cat timp inainte trebuie sa lucrezi cu forme legale sa poti beneficia de ajutorul de la stat pentru copil 200ron stiu ca sunt ai ... (vezi toată discuția)