avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala din culpa

am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate persoana pagubita ne spune ca el ar fi fost ranit la ccident si ca are 26 de zile de concediu medical. in a 60-a zi depune o plangere penala impotriva noastra la parchet cum ca ar avea un cerificat medico-legal de 12-14 zile ingrijiri medicale.
el ne-a mai deschis si un proces civil pentru ca nu a fost multumit de suma pe care i-au dat-o asigurarile.
as dori sa va intreb ce se va intampla acum: se incepe urmarirea penala? daca da se va ajunge la judecatorie? daca judecatoria ii da lui dreptate ce masuri se pot lua impotriva mea?

Cel mai recent răspuns: alma_almara , utilizator 11:46, 8 Mai 2007
~ Conținut șters la cerere ~
mersi, si eu cred tot la fel dar totusi vad ca i se accepta toate cererile
mersi, si eu cred tot la fel dar totusi vad ca i se accepta toate cererile

am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale.

@ alex:
deci s-a constatat!

art.184(1) cp"fapta prev.la art.180 al.2 si 2 indice 1, care a pricinuit o vatamare ce necesita pt. vindecare ingrijiri medicale mai mari de 10 zile, precum si cea prev.la art.181, savirsite din culpa, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 3 luni.
art.184(5) cp"...impacarea partilor inlatura raspunderea penala."

poate urmari doar sa va ia niste bani...mai multi!
vezi exact termenul in care a introdus plingerea penala!
Ultima modificare: Marți, 8 Mai 2007
Gabriela PĂDURARIU, Alte profesii
el a depus plangere penala la parchet in 16 aprilie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa alma_almara alma_almara am avut un accident (o tamponare) in 16 februarie. am fost vinovati. in acel moment nu s-a constatat existenta unor vatamari corporale. dupa o luna jumate ... (vezi toată discuția)
Mai putin de 10 zile ingrijiri medicale si plangere mili999 mili999 Acum 2 sapt am lovit un biciclist. Deocamdata astept sa vina certificatul medico-legal. Banuiesc ca acolo o sa scrie de cate zile de ingrijiri medicale a avut ... (vezi toată discuția)
Cetificat medico legal Axu Axu am o intrebare despre certificatul medico-legal. Intr-o seara m-am certat cu o persoana pe care l-am impins, iar individul si-a chemat intariri si mi au ... (vezi toată discuția)