avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cetificat medico legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cetificat medico legal

am o intrebare despre certificatul medico-legal. Intr-o seara m-am certat cu o persoana pe care l-am impins, iar individul si-a chemat intariri si mi au innegrit ochii.Tot acest individ vrea sa isi scoata certificat medico-legal el neavand nici un fel de semn pe fata/corp .Vreau si eu sa imi scot acest certificat si daca puteti sa ma lamuriti unde trebuie si ce sa fac , cat costa si ce se poate intampla? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Axu , utilizator 00:27, 27 Iunie 2010
Trebuie sa va prezentati la serviciul de medicina legala din judetul in care locuiti, acolo o sa fiti examinat si se va stabili daca leziunile d-voastra necesita ingrijiri medicale pentru vindecare si numarul de zile de ingrijiri pe care le presupune vindecarea.
Daca intre timp ati fost la un alt medic, e bine sa luati cu d-voastra si fisa de observatie, retete sau alte astfel de documente.
Trebuie sa mergeti la Serviciul Judetean de Medicina Legala.
Costul unui certificat medico-legal este in jur de 60 lei.
Apoi, in functie de zilele de ingrijiri medicale formulati plangere in termen de 60 de zile de la data la care ati cunoscut faptuitorul la parchetul de pe langa judecatoria careia i-ar reveni sa judece cauza in fond.
Veti avea nevoie si de 2 martori cu care sa probati plangerea.
In principiu , daca veti avea pana in 20 de zile de ingrijiri medicale-art.180 al.2 cp, iar daca veti avea pana in 60 de zile- art.181 c.p.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medicolegal jenucu jenucu La cat timp de la agresiune sunt obligat sa obtin acest concediu,tinand cont ca unele leziuni se vindeca. Unde este stipulat. Stefan (vezi toată discuția)
Agresiune intre minori omamarevoltata omamarevoltata Buna ziua.sunt o mama al carui fiu,de 17 ani,a fost supus unei agresiuni de catre alti colegi de liceu,fapt in urma caruia s-a ales cu o fractura de oase ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza certificat medico-legal eugennico eugennico In luna ianuarie am fost victima unei agresiuni(am fost lovit pe la spate in cap de mai multe ori cu o \"bâta de baseball),si am fost internat 15zile la ... (vezi toată discuția)