Acum cateva zile am fost amendat cu suma de 360 RON datorita faptului ca nu m-am plasat pe banda corespunzatoare sensului de mers(asta potrivit unui singur indicator plasat la mai mult de 300 m de intersectia cu pricina); adica teoretic era obligatoriu dreapta. In intersectia propriu zisa nu exista nici o semnalare a directiilor de mers. Eu stiam ca indicatoarele trebuiesc repetate in intersectie in mod obligatoriu, sau macar marcate sageti pe carosabil.
Ma poate ajuta cineva cu o trimitere la legislatie?
Din procesul verbal nu inteleg mai nimic.#-o
Va multumesc
Nu trebuia sa semnati procesul verbal. Dar daca l-ati semnat ,e ca si cum ati fi recunoscut contraventia ,si puteti face contestatie.
Incadrarea la schimbarea directiei de mers se face la 50 m de intersectie....dupa cate stiu eu....dar poate nu am inteles bine .....!
Orice indicator are valabilitate pana la prima intersectie !
Mai mult ca sigur nu a scris nimic in mentiuni...99% nu scriu nimic fiind prea timorati de situatie....deci nescriind ,a recunoscut fapta !
Oricum trebuie stiut exact ce sa scris in acel proces verbal.....poate fi o "surpriza" si pentru contravenient !
Daca procesul verbal este ilizibil sau sunt consemnari neconforme cu realitatea,urmand ca prin probatorii cu acte si martori sa dovediti aceasta din urma situatie sau ,daca nu sunt completate toate rubricile si exista motive de nulitate dintre cele prevazute de art.16/17 si 34 din OG nr.2/2001,puteti formula in termen de 15 zile de la primirea acestuia contestatie la instanta competenta teritorial.
Indicatorul "obligatoriu la dreapta" se amplaseaza inaintea intrarii intr-o intersectie.
Plasarea lui la o distanta mai mare de 300 este nelegala. Distanta maxima a instalarii unui indicator rutier este de 200 m fata de zona sa de actiune.
De cand este nelegala? De placute aditionale...s-o mai pomenit? :PDar de indicatoare rutiere de informare?
A se studia putin Cap. 4 din O.U.G. nr. 195/2002...nu strica nimanui. :)