Vreau si eu un sfat
Am cumparat un autoturism de la un dealer autorizat.Dealerul a achizitionat autoturismul in leasing.Eu am platit catre dealer toata suma prevazuta in subcontractul de vinzare cumparare dar acesta nu a platit la firma de leasing si nu pot inmatricula autoturismul pe numele meu.Banuiesc ca pot sa pierd si masina.Ce pot sa fac in acest caz? Daca refuz sa inapoiez autoturismul firmei de liasing ,avind in vedere ca nu au contract direct cu mine ,ce se poate intimpla?
Buna ziua ! In raport de prevederile subcontractului de vanzare-cumparare puteti actiona in instanta dealerul ce nu si-a respectat obligatiile , insa , intr-adevar firma de leasing va poate ridica masina .
Multumesc pentru raspuns.As mai avea o intrebare. Astazi ,dealerul mi-a trimis o instintare prin care imi solicita sa mai platesc 1300E reprezentind asigurarea casco si asigurarea obligatorie.In contractul de subinchiriere prevede doar suma de 15000E pe care trebuia sa o platesc pina in luna iunie . Aceasta suma am achitato integral in luna mai.Sunt obligat sa platesc suma solicitata de dealer daca contractul nu prevede asa ceva.
Nu sunteti obligat sa platiti decat in masura in care exista o prevedere in acest sens cuprinsa in subcontract , altfel obligatia incumba dealerului . Solicitati dealerului sa va precizeze baza legala in temeiul careia va solicita plata acestor sume .
Va multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ati raspuns.
In contract scrie doar atit ,,Suma negociata este de 15000e inclusiv taxe vamale si taxe de transport". Prin acesata eu inteleg ca in suma negociata intra si taxele vamale si de transport.Sper sa nu ma trzesc ca o sa ceara sa le platesc si pe acestea.Pana acum nu au facut-o.In rest nu se specifica nimic legat de alte sume.
Va multumesc inca odata .
Cu stima
Contract leasing
vetel
am un autoturism Chevrolet Aveoluat in leasing,declarat de curand dauna totala de catre BCR Asigurari!in mod normal..asigurarile platesc firmei de leasing ... (vezi toată discuția)