avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare de lunga durata,incadrare intr-un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare de lunga durata,incadrare intr-un nivel inferior

Am 22 de ani vechime totala in munca din care 2,5 ani in invatamint.Am fost angajata prin concurs in functia de supraveghetor de noapte.As vrea sa stiu care sunt sansele mele de promovare si de schimbare a incadrarii ?
In legea 330/2009 la art. 8 alin.1 se precizeaza ca promovarea se face de regula pe un post vacant.Alin.2 al aceluiasi art. spune ca in cazul in care nu exista un post vacant promovarea se face prin transformarea postului din statul de functii in care persoana este incadrata intr-unul de nivel imediat superior.Iar mai departe la alin.3 cred se precizeaza ca promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale apreciate cu calificativul fb.bine cel putin de 2 ori in ultimii 3 ani de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare.
Conform alin. 4 avansarea in grad imediat superior se face la implinirea conditiei de vechime prevazute de transele de vechime in munca.
Art.7 alin .7 precizeaza ca persoanele incadrate in functii contractuale de debutant,cu salar de debutant, vor fi salarizate astfel pina la expirarea perioadei de cel putin 6 luni, dar nu mai mare de un an,si vor fi avansate pe baza de examen,in functia ,gradul sau treapta profesionala imediat superioara.
Ar fi trebuit sa cer eu transformarea postului dupa expirarea perioadei de un an?Mai pot face acest lucru acum?Ce ar trebui sa fac sa avansez in functia de pedagog avind in vedere ca pe aceasta functie pot fi incadrata cu studii superioare.
Va rog mult sa-mi raspundeti.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:15, 5 Iunie 2010
Buna ziua !
Actul normativ pe care il citati se refera la promovarea grade sau trepte profesionale si nu la schimbarea incadrarii . Postul pe care ati fost angajata este unul pt. ocuparea caruia au fost necesare studiile generale/medii conform COR , absolvirea studiilor superioare nepund sa va aduca beneficii suplimentare decat in masura in care veti ocupa un post pt. ocuparea caruia sunt necesare acele studii .:hm:
Nu se poate promova din mere in pere.
Daca exista un post vacant de pedagog si unitatea vrea sa il ocupe, iar dvs. indepliniti toate cerintele de studii/vechime,cel mai bine ar fi sa va modifice functia printr-un act aditional, pentru a evita prevederile O.U.G. 34/2009 prin care se poate organiza concurs doar pentru posturile 15% din posturile vacantate.
Nu puteti sa obligati institutia. doar prin intelegere. Nu se modifica automat doar pentru ca ati absolvit studiile superioare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime Lupes Fenina Lupes Fenina Care este perioada ca si debutant, daca am trecut de pe postul de supraveghetor pe postul de secretar sef, am vechime in invatamant 17ani? Multumesc (vezi toată discuția)
Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)