Buna ziua, as dori sa va intreb, in cazul personalului contractual cu functie de executie debutant, dupa cat timp va da examenul de trecere in gradul urmator. Multumesc frumos.
Buna ziua!
Art. 60. - (1) Perioada de stagiu are ca obiect verificarea aptitudinilor profesionale in indeplinirea atributiilor si
responsabilitatilor unei functii publice, formarea practica a functionarilor publici debutanti, precum si cunoasterea
de catre acestia a specificului administratiei publice si a exigentelor acesteia.
(2) Durata perioadei de stagiu este de 12 luni pentru functionarii publici de executie din clasa I, 8 luni pentru cei
din clasa a II-a si 6 luni pentru cei din clasa a III-a.
Art. 61. - (1) La terminarea perioadei de stagiu, pe baza rezultatului evaluarii realizate, functionarul public
debutant va fi:
a) numit functionar public de executie definitiv in clasa corespunzatoare studiilor absolvite, in functiile publice
prevazute la art. 14, in gradul profesional asistent;
b) eliberat din functia publica, in cazul in care a obtinut la evaluarea activitatii calificativul "necorespunzator".
(2) In cazul prevazut la alin. (1) lit. b) perioada de stagiu nu constituie vechime necesara pentru ocuparea unei
functii publice. Pentru mai multe detalii consultati Legea nr. 188/1999.
Legea nr.284/2010:
Art. 26. - (1) Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) In situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
(3) In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice. (5) Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor
Nu este vorba de promovare, angajatul este incadrat in functie contractuala de debutant, am spus si expirarea perioadei de debutant este de cat, asta vreau sa stiu, este de 6 luni.
Promovarea personalului contractual are loc din gradul debutant in gradul asistent, dupa cel mult 6 luni, atat pentru cei incadrati pe functii ce necesita studii superioare, cat si medii. Aceasta perioada rezulta din dispozitiile art. 31 alin. (4) din Codul muncii, care prevad ca absolventii institutiilor de invatamant se incadreaza, la debutul lor in profesie, pe baza unei perioade de proba de cel mult 6 luni.
Stabilire salariu
remuss
Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)