avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

oare cat mai este acum somajul, la ce suma se rezuma?
X-(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:46, 5 Iunie 2010
In prezent, indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:
3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Dupa intrarea in vigoare a legilor anticriza, indemnizatia de somaj se diminuează cu 15%.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza somajul? floringabriel floringabriel Salut. \"Momentan\" inca mai lucrez la o firma unde am salariul 1100 ron. Din 15.08.2010 nu voi mai lucra acolo din cauza restructurarilor. Dupa ce imi voi ... (vezi toată discuția)
Somaj Mariana Petriuc Mariana Petriuc de ce indemnizatie de somaj beneficiaza un salariat cu studii superioare cu o vechime de 34 ani in munca? (75 + 10)% din salarul minim brut pe tara (750 lei) ... (vezi toată discuția)
Somaj angeleny07 angeleny07 Buna ziua am si eu o intrebare,lucrez la o firma de presa de 1 an si 3 luni iar acum seful meu vrea sa ma deie in somaj as vrea sa stiu cat timp as lua somaj ... (vezi toată discuția)