avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii neplatite
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii neplatite

Buna ziua,

Ma aflu in ultimele zile de preaviz, dupa ce timp de 2 luni nu ni s-au mai virat salariile. Intrebarea mea este daca pot intenta proces direct fara sa mai somez angajatorul prin ITM?
Sper sa ma fi exprimat corect. Daca stiti alte cai pentru a-mi recupera salariile restante in interval de o saptamana va rog sa-mi spuneti.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: jianumarian , utilizator 10:21, 6 Iunie 2010
Da, va puteti adresa direct instantei de judecata .. actiunea o depuneti la Tribunalul Judetean in a carui raza aveti domiciliu ...actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
este obligatoriu in raza de domiciliu; eu lucrez in alt judet fata de domiciliu. Am inteles ca se poate intenta proces si in judetul in care se afla sediul social al firmei.
Multumesc
jianumarian a scris:

este obligatoriu in raza de domiciliu; eu lucrez in alt judet fata de domiciliu. Am inteles ca se poate intenta proces si in judetul in care se afla sediul social al firmei.
Multumesc

In litigiile de munca competenta materiala si teritoriala este reglementata de norme imperative, de la care partile nu pot deroga.
Prin urmare, nu aveti cum sa depuneti actiunea la Tribunalul in care se afla sediul social al firmei.
1-Nu este necesara notificarea angajatorului prin ITM, va puteti adresa cu cerere (actiune) direct la instanta competenta (Tribunal) de la domiciliul dumneavoastra.
2. Pentru recuperarea drepturilor salariale la care va referiti se poate rezolva si pe calea medierii.
av.marcel constandache a scris:

1-Nu este necesara notificarea angajatorului prin ITM, va puteti adresa cu cerere (actiune) direct la instanta competenta (Tribunal) de la domiciliul dumneavoastra.
2. Pentru recuperarea drepturilor salariale la care va referiti se poate rezolva si pe calea medierii.

La ce anume va referiti prin mediere? La o terta persoana? Cunoasteti vreun tarif?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Neplata salariilor diablo_blizzard diablo_blizzard Puteti sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez pentru neplata salariilor? La judecatoria in a carui raza teritoriala se afla sediul firmei sau la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Rezultatul muncii nabres nabres eu si inca trei colegi suntem angajati cu contract de munca dar firma nu ne mai platit pentru munca depusa in anul 2013 pe lunile iunie-octombrie inclusiv pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! astazi am primit un raspuns la o sesizare depusa la itm in data de 21.05.2015. monika85 monika85 Am depus o sesizare la itm ca nu am fost platit de angajator in perioada 14.05.2012 pana la incetarea contractului de munca, precizez contractul individual de ... (vezi toată discuția)