Sora mea a primit de la tatal vitreg intreaga suma pt. achizitionarea unui apartament . A semnat o declaratie la notar, cum ca tatal ii da intreaga suma necesara achizitionarii apartamentului de pe str.x , nr.y , ap.z.
Dupa aprox. 2 ani , tatal vitreg are nevoie disperat de bani si o ameninta pe sora mea ca ii va lua apartamentul , pt .ca se va folosi de aceea declaratie notariala.
Mentionez ca , in contractul de vanzare-cumparare apare doar sora-mea proprietar, fara uzufruct sau altele...
POATE SA PIARDA APARTAMENTUL IN INSTANTA PRIN ACEA DECLARATIE ?
Astept un raspuns , va rog mult
Multumesc anticipat
Depinde de ce scrie in declaratie. Daca a primit suma cu titlu de donatie sau cu titlu de imprumut.
In primul caz nu are ce sa-i faca iar in al doilea caz se poate indrepta impotriva ei cu o actiune in restituirea sumei. In situatia in care nu are suma ii va face executarea pe apartament.
Subsemnata..D.M., declar pe proprie raspundere ...., ca intreaga suma de bani necesara achizitionarii imobilului situat in ...., str....... judet... , am primit-o de la numitul C.A.
Dau prezenta declaratie spre a servi numitul C. A.
Aceasta declaratie, sa inteleg ca reprezinta donatie? sau ce anume reprezinta?
Poate numitul C.A sa se foloseasca de aceasta declaratie ca sa-si recupereze banii?
"dau prezenta declaratie spre a servi numitului x " . spre a servi la ce anume ??
mi se pare cam ciudata redactarea acestui inscris >
daca insa nu se mentioneaza nici o clauza de uzufruct , abitatie,etc. si nici conditia ca suma ce i s-a dat persoanei respective in vederea achizitionarii imobilului, sa se restituie esalonat sau integral intr-un anumit termen, nu prea vad temeiul de drept pt. investirea instantei cu o cerere in vederea recuperarii acelei sume.