Subsemnata..D.M., declar pe proprie raspundere ...., ca intreaga suma de bani necesara achizitionarii imobilului situat in ...., str....... judet... , am primit-o de la numitul C.A.
Dau prezenta declaratie spre a servi numitului C. A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aceasta declaratie reprezinta donatie?
Poate numitul C.A sa se foloseasca de aceasta declaratie ca sa-si recupereze banii ?
Mentionez ca nu exista nici o alta declaratie de imprumut , si in contractul de vanzare-cumpare al imobilului nu este nici o clauza de uzufruct , abitatie...etc.
Buna ziua !
Acesta nu reprezinta un act de donatie propriu-zis , prezentati intregul continut al documentului pt a ne da o parere concludenta si obiectiva referitor la speta dvs. .
Aceasta e intreaga declaratie notariala care a fost redactata cu aceasi termeni.
va rog sa-mi spuneti daca numitul C.A. poate apela la instanta , pentru a recupera suma de bani ?
Sora-mea a primit amenintari din partea numitului C.A .
informatia fiind saracacioasa nu ne putem decat da cu parerea.
prin declaratia data de DM a recunoscut ca a primit o suma de bani de x lei, suma cu care s-a achizitionat un bun imobil.
in aceasta situatie CA poate solicita in instanta recuperarea sumei de bani
"Dau prezenta declaratie spre a servi numitului C. A." - ai servi la ce ..?
Parerea mea e ca , aceasta declaratie e incomplet redactata, si nu prea vad temeiul de drept pt. investirea instantei cu o cerere in vederea recuperarii acelei sume.
Probabil notarul mancase de pe jos cand a autentificat o asemenea declaratie.
Nu se mentioneaza cu ce titlu s-au primit banii: dar manual, donatie, returnarea altui imprumut etc.
Cred ca sunt slabe sanse sa recupereze ceva. Asta nu inseamna ca nu poate intenta actiune, doar ca ramane la aprecierea instantei.