avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DECLARATIE NOTARIALA - DONATIE ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DECLARATIE NOTARIALA - DONATIE ?

Declaratia este urmatoarea:

Subsemnata..D.M., declar pe proprie raspundere ...., ca intreaga suma de bani necesara achizitionarii imobilului situat in ...., str....... judet... , am primit-o de la numitul C.A.
Dau prezenta declaratie spre a servi numitului C. A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aceasta declaratie reprezinta donatie?
Poate numitul C.A sa se foloseasca de aceasta declaratie ca sa-si recupereze banii ?

Mentionez ca nu exista nici o alta declaratie de imprumut , si in contractul de vanzare-cumpare al imobilului nu este nici o clauza de uzufruct , abitatie...etc.

astept va rog , un raspuns

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:17, 9 Iunie 2010
Buna ziua !
Acesta nu reprezinta un act de donatie propriu-zis , prezentati intregul continut al documentului pt a ne da o parere concludenta si obiectiva referitor la speta dvs. .
Aceasta e intreaga declaratie notariala care a fost redactata cu aceasi termeni.

va rog sa-mi spuneti daca numitul C.A. poate apela la instanta , pentru a recupera suma de bani ?
Sora-mea a primit amenintari din partea numitului C.A .

Astept raspuns ,va rog

multumesc.
informatia fiind saracacioasa nu ne putem decat da cu parerea.
prin declaratia data de DM a recunoscut ca a primit o suma de bani de x lei, suma cu care s-a achizitionat un bun imobil.
in aceasta situatie CA poate solicita in instanta recuperarea sumei de bani
Nu este incheiat nici un contract de imprumut.

"Dau prezenta declaratie spre a servi numitului C. A." - ai servi la ce ..?

Parerea mea e ca , aceasta declaratie e incomplet redactata, si nu prea vad temeiul de drept pt. investirea instantei cu o cerere in vederea recuperarii acelei sume.

Astept raspunsuri , pareri
Probabil notarul mancase de pe jos cand a autentificat o asemenea declaratie.
Nu se mentioneaza cu ce titlu s-au primit banii: dar manual, donatie, returnarea altui imprumut etc.
Cred ca sunt slabe sanse sa recupereze ceva. Asta nu inseamna ca nu poate intenta actiune, doar ca ramane la aprecierea instantei.

Alte discuții în legătură

Declaratie notariala - primirea unei sume de bani pt. achizitionare unui apartament razvan80 razvan80 Buna ziua, Sora mea a primit de la tatal vitreg intreaga suma pt. achizitionarea unui apartament . A semnat o declaratie la notar, cum ca tatal ii da ... (vezi toată discuția)
Se poate autentifica o înțelegere legată de moștenire? vladtudor vladtudor Buna seara, Sper ca cineva sa imi dea un sfat in legatura cu situatia mea. In urma cu cativa ani am dat surorii mele o suma de bani cu care si-a cumparat un ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare/cumparare - donatie rl_lucian rl_lucian Sora mea impreuna cu fostul sot au primit de la parintii nostri o suma de bani drept donatie, suma cu care au achizitionat o casa. Ulterior ea a divortat de ... (vezi toată discuția)