Subsemnata..D.M., declar pe proprie raspundere ...., ca intreaga suma de bani necesara achizitionarii imobilului situat in ...., str....... judet... , am primit-o de la numitul C.A.
Dau prezenta declaratie spre a servi numitului C. A.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aceasta declaratie reprezinta donatie?
Poate numitul C.A sa se foloseasca de aceasta declaratie ca sa-si recupereze banii ?
Mentionez ca nu exista nici o alta declaratie de imprumut , si in contractul de vanzare-cumpare al imobilului nu este nici o clauza de uzufruct , abitatie...etc.
Intr-adevar, nu exista elemente prin care sa se poata deduce din c cuprinsul acestei declaratii notariale cu ce titlu s-au dat banii.se poate merge pe prezumtii doar.daca C.A . a dorit sa aiba ,,la mana" aceasta dovada a faptului ca a dat niste bani cuiva in vederea achizitionarii unui bun, se poate prezuma ca a urmarit ceva..dar ce? sa isi justifice acesti bani( lipsa lor sau modul in care i-a folosit) , a avut in vedere recuperarea lor-dar cand, cum? I-a donat? aici nu ar fi clar...
Cred ca vanzarea ar fi o solutie pana a se ajunge la litigiu in instanta. Probabil D,M, stie mai bine sub ce forma a primit acesti ban i si daca a ma i existat vrreo alta intelegere , eventual daca exista martori care sa ateste , sa intareasca ideea de imprumut, alaturi de acel document...si la ce anume s-ar putea astepta daca se ajunge in instanta.
Daca vinde imobilul surorii sale (care este casatorita) poate numitul C.A, pe baza acelei declaratii, sa o acuze pe numita D.M.ca si-a luat masuri de siguranta si poate s-o actioneze in instanta atunci si pe sora-sa ?
Nu rezolva nimic daca vinde, pt ca, in urma admiterii unei astfel de actiuni, daca respectivul va avea castig de cauza tot va trebui sa ii returneze banii.
Deocamdata sa nu faca nimic, sa nu vanda, dar nici sa nu se lase intimidata.