Sora mea impreuna cu fostul sot au primit de la parintii nostri o suma de bani drept donatie, suma cu care au achizitionat o casa. Ulterior ea a divortat de sot iar proprietatea este in litigiu. Intrebarea mea ar fi daca parintii mei au sau nu sansa sa recupereze acea casa in justitie, in conditiile in care exista un contract legalizat notarial care mentioneza donarea sumei de bani in scopul achizitionarii imobilului.
In primul rand obiectul donatiei este suma de bani si nu casa chiar daca suma de bani a fost donata in scopul achizitionarii unei case parintii dvs nu erau proprietarii imobilului incat sa poata dona casa. In principiu donatia este irevocabila.Ati putea incerca revocarea pt delicte,cruzimi sau injurii grave daca puteti dovedi asta.Sau sa mergeti pe dol ..dar cam greu, daca nu chiar imposibil.Parerea mea este ca nu prea au sanse.
Act donatie
maya28
buna ziua.
parinti mei mi-au donat un teren, printr-un act de donatie la notar, unde s-a specificat ca imi doneaza definitiv si irevocabil bunul ... (vezi toată discuția)