avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Viata de magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Viata de magistrat

Titlul spune totul ....o sa rog toti magistratii ,avocatii sau persoanele din domeniul juridic sa isi spuna opinia in legatura cu viata de magistrat si bune si rele =D>MERITA???? merita sa faci INM ...sau mai bine este in avocatura:d?
Cel mai recent răspuns: mer_123 , utilizator 15:09, 6 Iunie 2010
Fiecare dintre profesiile juridice are avantaje si dezavantaje, conteaza ce-ti doresti cu adevarat sa profesezi, spre ce ai inclinatie.
A fi magistrat inseamna a avea un program fix, volum de munca ridicat, raspundere mare. Toate acestea sunt rasplatite printr-o remuneratie adecvata, beneficii financiare altele decat salariul, independenta, inamovibilitate.
Pe de alta parte, avocatii au un program flexibil, iar din punct de vedere financiar sunt perioade si perioade, poti face intr-o luna cat un magistrat intr-un an, pe cand in altele sa stai pe bara.
Sunt multe de spus aici, dar cel mai important este sa te indrepti spre profesia care ti se potriveste, pentru care ai abilitati.
In viata trebuie sa faci ceea ce iti place si spre ce ai inclinatie...
Iar fiecare meserie are si parti bune si parti mai putin bune.
Unele persoane prefera sa fie magistrati, altele avocati. Eu momentan practic avocatura, dar sper ca intr-un viitor nu prea indepartat sa ajung magistrat (procuror)...
Eu personal m-as indrepta spre magistratura dar cunosc o persoana a carui tata este magistrat si primeste scrisori de amanintare in numar foarte mare ceea ce este destul de "deranjant" #-o chiar mi-ar placea eu cat si ceilalti colegi ai mei de la Drept dar sper sa merite ..de aceea am si deschis subiectul ....ma gandesc totusi ca daca=D> ar fi asa urat nu s-ar mai practica !!! Multumesc pentru sfaturi si astept si altele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este facultatea de drept una spre care ar trebui să mă îndrept? draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Numele meu este Emanuel, și aș dori să adresez o întrebare comunității dumneavoastră. Sunt elev în clasa a XII-a la profilul Uman secția ... (vezi toată discuția)
E greu sa ajung avocat,judecator,sau procuror. beghean beghean Buna, sunt nou pe forum am 19 ani si am o inclinatie de magistrati sau avocati de vreo 3 ani.Mai pe scurt imi place mult acest sistem. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Elev liceu interesat de avocatura de business Vlad_93 Vlad_93 Buna seara, Sunt elev in clasa a 11-a in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase colegii din capitala. Am decis ca este timpul sa aleg pe ce drum sa o ... (vezi toată discuția)