avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
m-ar interesa sa stiu daca sotul sotiei care in urma decesului parintilor mosteneste o casa, sotia are 2 surori, nu are copii cu sotul,are dreprul la mostenire in urma decesului sotiei, gandindu-ma ca pe timpul vietii sotiei casa este bun propriu. ce se intampla cu casa , cui ii revine?sper ca am fost destul de explicita. multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:11, 7 Iunie 2010
Nu prea ati fost explicita!Cine a mostenit casa?Sotul sau sotia?
Chiar ar fi necesar sa fiti mai explicita.
CA sa putem sa intelegem si noi ce vreti.
dvs intelegeti ce ati scris?
Eu am inteles asa:
sotia a mostenit o casa, ea are 2 surori
este bun propriu, deci la un eventual partaj nu intra in masa partajabila,
dar dupa un eventual deces, va intra in masa succesorala, asta inseamna ca:
sotul va avea drept la mostenire. Daca nu fac copii vor veni la mostenire si cele 2 surori si averea sotiei ( casa mostenita + 1/2 din bunurile comune pe care le avea cu sotul) se imparte intre sotul supravietuitor jumatate si cele 2 surori cealalta jumatate.
buna seara, da asa este ati inteles perfect.am uitat sa mentionez ca el-sotul, are 2 fiice dintr-o casatorie anterioara.
in cazul decesului celei de a2a sotii care mosteneste casa, ce drepturi au copiii lui din casatoria anterioara?
multumesc frumos pt ajutor

Alte discuții în legătură

Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ? carmenbn carmenbn Avem urmatoarea situatie : sotul are o fiica majora din prima casatorie (22 ani), actuala sotie nu are copii, cei doi nu au copii impreuna.Cei doi nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Moºtenire tugovanka tugovanka in urma decesului soţului,soţia ce moşteneşte din masa succesorală,care se compune din un apartament,lichidităţi în diferite bănci şi 5 ha de ... (vezi toată discuția)
Dreptul sotului la mostenire marrianne marrianne Am o intrebare: in cazul in care, dupa divort, sotia se recasatoreste, cel de-al doilea sot poate avea drept la mostenirea sotiei din partea parintilor ei ... (vezi toată discuția)