avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

Sunt salariat intr-o institutie si in acelasi timp realizez sporadic venituri din onorariile stabilite de catre instantele de judecata din activitatea de expertize tehnice judiciare, asta in functie de numirile in cauze de catre acestea. Mai platesc aceste contributii sau pot fi incadrat la prevederile atr. 78 lit d din Legea 571/2003, asimiland veniturile din expertizele tehnice judiciare cu cele din arbitrajul comercial? Daca trebuie platite aceste venituri, atunci se poate depune aceste declaratii o data pe an la declararea venitului realizat pentru anul anterior si platit aceste contributii tot anual?






Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
Lucia Ungur, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 10:21, 6 Iunie 2010
Perioada lucrata in functie de consilier juridic si trecuta ca atare in actele de angajare e considerata vechime in profesie, chiar daca nu v-ati inscris in Colegiu.
referitor la inscriere in momentul de fata, cand nu mai ocupati functia de consilier juridic, va trebui sa va adresati Colegiului, insa, daca nu ma insel, pentru a [putea fi meebru al acestui grup profesional, trebuie sa ocupati si functia de consilier, sa fiti activa in exercitarea acestei profesii.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert tehnic judiciar = pfa? tatiana1 tatiana1 Un expert tehnic judiciar autorizat ca persoana fizica pentru efectuarea expertizelor tehnice judiciare si extrajudiciare si care nu a infiintat prin ... (vezi toată discuția)
Este acesta un venit profesional? vanesa1969 vanesa1969 Buna ziua! Sun angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, la o firma privata. In acelasi timp, detin si un II (Intreprindere Individuala) in ... (vezi toată discuția)
Exercitarea profesiei de consilier juridic, incompatibilitati leovigild leovigild Buna ziua tuturor, se dau urmatoarele: in 2003 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Univ. Hyperion si licenta in feb 2004. Incepand cu martie 2004 am ... (vezi toată discuția)