avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate scoate un copil minor trecut pe numele ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate scoate un copil minor trecut pe numele tatalui fara acordul lui?

Buna ziua...Am si eu o intrebare...As dori sa aflu cum pot merge impreuna cu copilul care este minor in alta tara...coplul fiind trecut pe numele tatalui :((X-(si daca iol pot scoate din tara fara acordul lui...sau cum trebuie sa procedez pentru a`l scoate din tara...

Astept raspuns cat mai repede...este o urgenta..Multumesc!
Cel mai recent răspuns: regizor , utilizator 12:41, 27 Iunie 2010
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care vi s-a incredintat spre crestere si ingrijire copilul, atunci veti putea pleca din tara fara acordul tatalui, chiar daca copilul ii poarta numele.
Aceasta hotarare este scrisa pe actul de divort...este valabila...sau trebuie o foaie separata prin care spune clar k este incredintat si este irevocabila...
In hotararea de divort ar trebui sa se specifice in dispozitiv cui ii este incredintat minorul ... vedeti in hotarare unde scrie In numele legii hotaraste .. si vedeti ce a decis instanta de judecata.
Pe actul de divort(hotarare) trebuie sa existe stampila dreptunghiulara a judecatoriei cu mentiunea definitiv si irevocabil.
Pe sentinta de divort trebuie sa scrie:
- desface casatoria incheiata intre parti la data de .... din culpa comuna/exclusiva a paratului;
- incredinteaza spre crestere si educare minorul .... reclamantei;
- obliga paratul la plata pensiei de intretinere in favoarea minorului in cunatum de ....../luna;
- dispune ca reclamanta sa revina la numele avut anterior incheierii casatoriei, acela de ........

Daca dispozitivul sentintei nu are si mentiunea:
Stabileste ca paratul sa aiba legaturi cu minorul in ...............

atunci puteti pleca cu minorul oriunde, fara sa depindeti de tatal acestuia. La granita aveti nevoie de aceasta hotarare in original investita cu formula definitiva si irevocabila, precum si de certificatul de nastere al minorului si actele dv. ;)
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
Corina Capotã, Avocat

Alte discuții în legătură

Acte necesare plecarii cu copilul din tara andreeaea andreeaea Buna ziua, Sunt o mamica divortata ,copilul fiindu-mi incredintat spre crestere si educare. Vreau sa plec din tara cu tot cu copil,sa muncesc, pentru o ... (vezi toată discuția)
Conditii de calatorie minor danutza79 danutza79 sunt divortata de fostul sot iar copilu este in grija mea .vreau sa stiu dak mai e nevoie de semnatura tatalui pentru a scoate copilul din tara dak acesta mi-a ... (vezi toată discuția)
Trecere granita copil dellinspiron dellinspiron Buna ziua, In urma divortului copilul mi-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila acum 15 ani... In august intentionez sa-l ... (vezi toată discuția)