avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... A LUCRA LA \"STAT\" - ABUZ SAU HARTUIRE !!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

A LUCRA LA "STAT" - ABUZ SAU HARTUIRE !!!!

Lucrez la o institutie de stat in cadrul unei directii, la un serviciu social sunt personal contractual si sunt angajata pe un post cu studii superioare. Acest serviciu are mai multe birouri ( explic toate aceste amanunte pt. ca voi adresa mai multe intrebari).
1. Este normal si legal sa fiu mutata " cica pentru perfectionare" de la un birou la altul in decurs de cateva luni, fara a mi se aduce la cunostinta acest lucru in scris? -am fost informata doar verbal - mentionez ca fisa postului pt. atributiile de la biroul respectiv le-am primit mult mai tarziu.
In fisa postului sunt mentionate atributiile si obligatiile ce-mi revin, eu le respect.
2. Seful serviciului poate sa ne oblige cum sa ne desfasuram activitatea atata timp cat nu depasim termenele ? ex: noi facem mult teren - Poate sa ne oblige la ce ora sa plecam zilnic din institutie si cate cazuri sa facem pe zi?
In fiecare zi cand plecam pe teren notam ora plecarii, adresele, iar cand ne intoarcem ora sosirii. Cand revenim la birou ne apucam de scris pt. ca a doua zi trebuie sa-i prezentam ce am facut si sa dam actele la semnat.
3. Ni se cere in fiecare dimineata sa prezentam in scris raportul de activitate pt. ziua precedenta cu tot ce am lucrat pe ore. Tot ce va relatez eu acum sunt obligatii ce trebuie respectate insa fara a ne fi aduse in scris ( sub forma de nota interna sau regulament intern) Intreb ,se procedeaza asa nu trebuie n-ar sa fie o regula pentru toti angajatii institutiei ? Se poate sa fie doar pt. angajatii unui serviciu, fara acordul scris al directorului executiv?
As vrea sa stiu daca nu sunt incalcate astfel drepturile angajatilor si in ce legi sunt prevazute sau in codul muncii?
Nu stim cum sa proced pt. ca suntem f. f. stresati si obositi !

Va multumesc si va doresc toate cele bune !
Cel mai recent răspuns: alina_cj , utilizator 15:21, 8 Iunie 2010
este normal ca la sfarsitul zilei de lucru sa prezentati raportul de activitate si sa faca o norma de lucru....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traseu normal button button Buna ziua. Va rog sa ma ajute cineva cu explicarea urmatoarelor cuvinte. Va rog sa nu introduceti articole etc. Cum trebuie inteles cuvintele [b]traseu normal ... (vezi toată discuția)
Pontaj electronic sau/si condica de prezenta? cyan cyan De aproximativ 2 ani a fost montat la initiativa fostului director general un sistem de pontaj electronic cu cartela. Noul director a considerat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Semnarea condicii in deplasare de o zi. gabriellear@yahoo.com gabriellear@yahoo.com Sunt auditor de terta parte . Dimineata la sosirea in unitate semnez condica de prezenta. Am program de birou 1-2 ore apoi plec pe teren in tot judetul cu ... (vezi toată discuția)