avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legalitatea controlului medicilor care elibereaza ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legalitatea controlului medicilor care elibereaza concedii medicale

Ordinul Ministrului Sanatatii nr. 430/2010 prevede la punctul 25 ca art. 81, pct. (9) al Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 60/2006 se modifica astfel:
Controlul privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează pe baza unei metodologii elaborate de CNAS în termen de 60 de zile şi care va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I."
Avand in vedere ca metodologia de control nu este inca aparuta, controlul este legal? Va intreb deoarece de cateva zile se controleaza zeci de medici de familie din toata tara iar amenzile zunt de minimum 5000 de RON:O. Principalul document controlat este adeverinta eliberata de angajator. Daca acest document nu a avut inscrise zilele de concediu medical din ultimile 12 luni, medicul a fost amendat. Totusi, modelul de adeverinta publicat in MO nu contine date despre NUMARUL DE ZILE DE CONCEDIU MEDICAL AVUTE IN ULTIMELE 12 LUNI#-o. As dori sa stiu daca se poate contesta controlul pe viciu de procedura folosind argumentele de mai sus, si care sunt pasii pentru aceasta contestare? Recomandati sa se faca obiectii pe procesul verbal chiar la finalul controlului?
Recomandati sa nu se achite amenda si sa fie contestata imediat?
Nu am studii de specialitate, sunt medic de familie, dar as dori sa stiu parerea dumneavoastra specializata, deoarece cuantumul amenzilor depaseste in cele mai multe cazuri veniturile cabinetului medical pe o luna si in ultimele zile suntem terorizati de aceste controaleX-(, care ar fi trebuit sa vizeze corectitudinea acordarii concediului si nu corectitudinea adeverintelor eliberate de angajator!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adalgiza , utilizator 22:37, 7 Iunie 2010
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa atacati in instanta procesul- verbal de constatare (actul de control), pe motiv de nelegalitate, avand in vedere ca modelul de adeverinta din actul normativ nu solicita aceste date.
Pasii constau in angajarea unui avocat si introducerea actiunii in instanta.
Personal, va recomand ca atunci cand nu sunteti de acord cu termenii unui act, sa nu- l semnati, motivand aceasta .
Introducerea actiunii suspenda masura luata pana la solutionarea cauzei.
Cu stima !
Va multumesc, asa ne gandeam si noi, initial sa scriem obiectiunile pe procesul verbal, apoi sa atacam in instanta procesul verbal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se mai transmit concediile medicale la casa de sanatate? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, S-a abrogat art.1 paragraful 25, pct 6 din Ordinul 430/11.05.2010 prin care angajatorii au obligatia transmiterii Casei de sanatate concediile ... (vezi toată discuția)
Concediu medical marii_loon marii_loon Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la ... (vezi toată discuția)
Contestare concediu medical ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! supun dezbaterii dumneavoastra urmatoarea speta si va rog sa ma ajutati cu un raspuns. unui angajat aflat in concediu medical, i se refuza plata ... (vezi toată discuția)