avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nu se mai transmit concediile medicale la casa de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nu se mai transmit concediile medicale la casa de sanatate?

Buna ziua,

S-a abrogat art.1 paragraful 25, pct 6 din Ordinul 430/11.05.2010 prin care angajatorii au obligatia transmiterii Casei de sanatate concediile medicale?
Asa am inteles de la Casa de sanatate Bucuresti, nu vor sa mai primeasca instiintarile.
Multumesc.

(6) Angajatorii au obligatia sa transmita casei de asigurari sociale de sanatate, in termen de
maximum 6 zile de la data la care au fost instiintati cu privire la aparitia starii de incapacitate
temporara de munca, lista persoanelor angajate aflate in incapacitate temporara de munca,
precum si datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor si unitatea in care
functioneaza acesta si declaratia prevazuta la alin (2), daca au solicitat-o.
Cel mai recent răspuns: ELENA2009 , utilizator 18:07, 24 Februarie 2016
se pare ca da....


Ordinul CNSAS nr. 43/8/2016
23. La articolul 81, alineatele (2) - (9) se abrogă.

(2) Asiguraţii au obligaţia să completeze şi să depună la medicul prescriptor o declaraţie pe propria răspundere conform modelului prevăzut în anexa nr. 4.

(3) Medicii prescriptori au obligaţia ca în declaraţia prevăzută la alin. (2), la rubrica «Observaţiile medicului prescriptor», să precizeze, dacă este cazul, recomandările legate de procesul de recuperare şi dacă este necesară efectuarea de tratamente de specialitate, analize paraclinice sau alte proceduri medicale.

(4) Medicii prescriptori au obligaţia ca la solicitarea plătitorilor de indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate să pună la dispoziţia acestora o copie a declaraţiei prevăzute la alin. (2) «Conformă cu originalul».

(5) Obligaţia prevăzută la alin. (4) se duce la îndeplinire de către medicul prescriptor numai în baza unei împuterniciri date de conducătorul unităţii plătitoare.

(6) Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.

(7) Verificarea prezenţei asiguraţilor aflaţi în incapacitate temporară de muncă la adresa de domiciliu sau la reşedinţa indicată se poate efectua numai în intervalul orar 8,00-11,00, 12:00-17:00, 18:00-20:00, prilej cu care se va încheia un proces-verbal semnat de membrii comisiei şi de asigurat, conform modelului prevăzut în anexa nr. 5.

(8) Procesul-verbal prevăzut la alin. (7) poate fi contestat în termen de 30 de zile de la data comunicării, la sediul plătitorului de indemnizaţii, acesta având obligaţia de a răspunde în maximum 30 de zile de la data înregistrării contestaţiei.

(9) Controlul privind modul de eliberare a certificatelor de concediu medical, în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează pe baza unei metodologii elaborate de CNAS în termen de 60 de zile şi care va fi publicată în Monitorul Oficial al României, Partea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical marii_loon marii_loon Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca declaratia pe proprie raspundere privind domiciliul in cazul in care esti in concediu medical se depune la ... (vezi toată discuția)
Concedii medicale lungus lungus dupa ce inregistram in contabilitate un concediu medical, trebuie sa declaram la casa de sanatate ceva? cum ar fi lista sau centralizatorul? (vezi toată discuția)
Conditii concediu medical ginutz_a ginutz_a Am si eu o intrebare: in legatura cu concediile medicale.Angajatorul este obligat sa anunte la CASMB, in termen de 6 zile, care persoane angajate au concediu ... (vezi toată discuția)