avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CONCEDII MEDICALE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CONCEDII MEDICALE

dupa ce inregistram in contabilitate un concediu medical, trebuie sa declaram la casa de sanatate ceva? cum ar fi lista sau centralizatorul?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 15:14, 11 Februarie 2013
Se declara in d112,care implicit va ajunge si la sanatate (se transmite de catre anaf la sanatate)
daca aveti de recuperat de la casa de sanatate bani din concediile medicale ,faceti dosar si il depuneti la ei pt a va recupera banii.
multumesc. cam in cat timp se vor restitui banii? eu am inteles ca in foarte mult timp....
Conform Ordinului 430/11.05.2010 art.81, alin.6
"Angajatorii au obligaţia să transmită casei de asigurări sociale de sănătate, în termen de maximum 6 zile de la data la care au fost înştiinţaţi cu privire la apariţia stării de incapacitate temporară de muncă, lista persoanelor angajate aflate în incapacitate temporară de muncă, precum şi datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor şi unitatea în care funcţionează acesta şi declaraţia prevăzută la alin (2), dacă au solicitat-o.”
alin.2 „Asiguraţii au obligaţia să completeze şi să depună la medicul prescriptor o declaraţie pe propria răspundere conform modelului prevăzut în anexa nr. 4”.

Solicitati CJAS de care apartine angajatorul sau , daca e cazul, angajatul, programul de raportare.

De ex:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea concediu medical la casmb tudorache_alyna tudorache_alyna Buna ziua, am nevoie de lamuriri in privinta ordinului 430/11.05.2010, referitor la concediul medical. Am inteles ca angajatului ii revine obligatia ca in ... (vezi toată discuția)
Nu se mai transmit concediile medicale la casa de sanatate? ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, S-a abrogat art.1 paragraful 25, pct 6 din Ordinul 430/11.05.2010 prin care angajatorii au obligatia transmiterii Casei de sanatate concediile ... (vezi toată discuția)
Ordinul 430/2010 formular cass Ank27 Ank27 Buna ziua! Referitor la art 81,alin 6 din ordinul 430/2010 referitor la obligatia angajatorilor ca in maxim 6 zile sa depuna la casa de sanatate lista ... (vezi toată discuția)