avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am nevoia de indrumarea dumneavoastra!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am nevoia de indrumarea dumneavoastra!

In urma reformei agrare din 1945 bunicul a fost improprietarit cu 1,5000 ha pamant in TIganasi.Datorita faptului ca s-a mutat in oras cand s-a casatorit cu bunica el a lasat pamantul in grija fratilor(fara a-l vinde sau a-l instraina sub oricare alta forma).Fratii bunicului au murit, de atunci pamantul il detine o nepoata a unuia dintre ei.In feb 2010 a murit si bunicul.MOstenitorii(bunica, tata si unchiul) au inceput succesiunea(care nu e gata insa), dar nu au pus si acest pamant la dosar deoarece nu detin decat un certificat de arhiva nationala prin care se certifica ca in tabelul cu locatarii comunei Tiganasi pe anul 1945 se regaseste Bordeianu Vasile(bunicul) cu suprafta atribuita de 1,5000 ha.CARE SUNT PASII DE URMAT PENTRU A RECUPERA PAMANTUL?
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 15:56, 8 Iunie 2010
Trebuie sa formulati o cerere de constituire a dreptului de proprietate pentru aceata suprafata de pmant impreuna cu ceilalati mostenitori la Comisia locala de aplicare a Legii 18/1991, deoarece pentru reconstituire a expirat timpul.In functie de raspunsul lor veti formula o actiune in instanta sau nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez terenul cu care a fost improprietarit bunicul? bogdaner bogdaner Buna ziua.In anul 1945 bunicul meu, care a decedat in februarie 2010, a fost improprietarit in urma reformei agrare din acel an.Pentru ca el s-a mutat in oras ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate privata a terenurilor myky123 myky123 buna ziua.am si eu o problema in legatura cu dreptul de proprietate a terenurilor agricole.mamaia mea a mostenit de la tatal ei care a murit in 1947 un teren ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, aş doris ă vă pun o întrebare referitoare la ... Teodor34 Teodor34 Bună ziua, Aş dori să vă pun o întrebare referitoare la înfăptuirea reformei agrare prin legea 187 din 23 martie 1945, legile care au modificat-o în ... (vezi toată discuția)