avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... ajutor deces
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

ajutor deces

Buna ziua.
Va supun atentiei urmatoarele:
1. -un coleg, cu statut de fct.public a solicitat ajutor in baza art.51 lit.d) din CCM la nivel national (Codul Muncii).
Mentionez ca, la nivel de unitate nu avem prevazuta acordarea de ajutoare de aceasta natura.

Intrebari:
a. daca deja a beneficiat de ajutor de la Casa de Pensii (tatal decedat fusese pensionar), mai poate solicita acest ajutor de la unitate?
b.daca la nivel de ramura (administratie publica) nu exista CCM se pot prelua prevederile din cel national? Eu stiu ca nu, neavand acest enunt in nici in ACM/CCM la nivel de unitate.
c. In baza a ce temei legal NU mai aplicam prevederile acordurilor colective existente anterior intrarii in vigoare a Legii 330/2009 ? Art.10 din OUG.1/2010?

2. Doi colegi (fct.publici) naveteaza la si de la locul de munca (vreo 12 km). Exista vreo posibilitate de decontare a transportului cu autoturismul personal? Stiam ca nu, dar poate ca au aparut prevederi exprese in acest sens si-mi scapa mie.
Va multumesc pentru toate eventualele interventii si timpul alocat. Sa aveti o zi si o saptamana fructuoase si cat mai putin stres ori chiar deloc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:40, 7 Iunie 2010
Functionarilor publici nu li aplica CCM la nivel national. daca in institutie nu exista un acord colectiv in care, eventual, sa fie prevazut asa ceva, cu regret dar nu se poate plati suma respectiva.
OUG 1/2010, impreuna cu legea 330/2010 prevad incetarea platii drepturilor suplimentare de natura salariala prevazute in CCM/AC, altele decat cele incluse in legea unica a salarizarii, nu si la incetarea aplicabilitatii celorlalte prevederi din ccm-uri (privind sanatatea si securitatea in munca, perfectionarea profesionala, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm nu prevede toate clauzele din ccmunn! care se aplica?? adela05 adela05 Buna ziua! Societatea la care lucrez eu are incheiat CCM. In acest contract nu se prevede si art 51 din CCM la nivel national. Intrebarea mea este, in situatia ... (vezi toată discuția)
Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca d_melli d_melli Puteti sa imi spuneti daca in cazul administratiilor locale mai exista contracte colective de munca sau au fost anulate prin ord.1\\2010? Ma intereseaza dc ... (vezi toată discuția)