avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Scaderea dobanzii creditului ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Scaderea dobanzii creditului ipotecar

Am contractat un credit ipotecar luat in RON in anul 2005 cu dobanda fixa in primul an (7.25%) si variabila in continuare . Dobanda crescunduse vertiginos in urmatorii ani ajungand la momentul actual la 14.5%. In tot acest timp banca nu m-a anuntat de schimbarea ratei dobanzii (obligat prin contract) fiind "obligatia" mea sa ma duc sa ma interesez. Intrebarea mea este cum pot obliga banca sa-mi comunice exact cum si dupa ce procedura calculeaza ei dobanda, avand in vedere faptul ca dobanda mea crestea odata cu cresterea dobanzii de referinta...insa asta in ultimii 6 luni aceasta a inregistrat o scadere semnificativa dar dobanda "mea" a ramas "agatat" neinregistrand nici o scadere in tot acest timp.
Cel mai recent răspuns: zemike , utilizator 10:35, 7 Iunie 2010
Probabil ca cea mai simpla varianta este sa faceti o cerere oficiala la banca unde aveti creditul si sa solicitati sa va detalieze in scris calculul dobanzii, precizand clar clauza din contract cu privire la calculul dobanzii. In plus, daca nu primiti raspuns va puteti adresa Oficiul national pentru protectia consumatorilor. Va recomand si legalis.ro ca sursa de jurisprudenta si legislatie pe tema dobanzilor.
multumesc pentru raspunsul promt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Micsorare rata banca clodet clodet 1)cum pot sa-mi micsorez rata lunara pe care o am de dat la banca? (vezi toată discuția)
Vreau sa dau in judecata o banca - sfaturi? gclaudiu83 gclaudiu83 in anul 2007 am contractat un credit de la [BANCA] pe o perioada de 10 ani.In primele luni am platit rata de 420 ron apoi aceasta s-a modificat treptat pana a ... (vezi toată discuția)
Banca isi rezerva dreptul sa modifice dobanda catalinn008 catalinn008 Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un credit contractat la OTP in 2006. Modul de calcul al dobanzii inscris in contract este LIBOR + 5,5%. LIBOR a ... (vezi toată discuția)