Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa ma informez ce trebuie sa faca asociatia a carui membru sunt, in cazul in care dorim sa rezolvam o problema veche cu o famile de patru persoane care a locuit mai bine de doi ani (sep 2006 - dec 2008) fara sa fie trecuta la intretinere. Este vorba despre familia judecatoarei de la Iasi!!!!
Administratorul imobilului (firma privata INAAP) are inregistrate doua notificari din partea acestei familii: una pe 31 iul 2006 pentru 18 zile si una pe 31 aug 2006 tot pentru 18 zile. Acestea doua nu au semnatura presedintelui sau a comitetului executiv sau macar a vre-unui locatar! Pentru lunile oct 2006 si nov 2006 respectivul locatar a mai facut rost de doua hartii pentru scoaterea de la intretinere, semnate doar de 5 locatari pe care i-a pacalit, dar fara sa fie semnate si de presedintele asociatiei.
Pentru aceste patru luni sa presupunem ca vina apartine doar adminstratorului ca a omis acceptul presedintelui. Dar ce ne facem noi ca pentru perioada nov 2006-dec 2008 nu sunt acte inregistrate la INAAP care sa dovedeasca faptul ca nu au locuit, si totusi firma asta i-a mentinut zero la intretinere. Si uite asa timpul a trecut, vecinii nu s-au implicat, ba au trecut cu vederea, ba s-au facut ca nu vad, pana cand am propus in cadrul adunarii generale din ianuarie 2009 sa fie trecuti la intretinere. Tin sa mentionez faptul ca in prezent aceasta familie are debite mari la intretinere cca 1500 lei, nu plateste niciodata vre-o cheltuiala facuta in comun (reparatii comune, amenajare, curatenie, etc). Precizez ca este vorba de o familie de care se fereste toata lumea sa nu aiba tangente deoarece reprezinta o amenintare la adresa societatii, prin felul in care se comporta cu cei din jur (acasa, la servici, la scoala) si prin abuzul de functie pe care-l utilizeaza "d-na judecator".
Multumesc!
pentru eventualele debite restante mai vechi de 3 ani a interveniti prescriptia, nu le mai puteti recupera, cu alte cuvinte puteti incerca sa-i actionati in instanta doar pentru debitele ulterioare datei de 7 iunie 2007 (presupunand prin absurd ca depuneti astazi cererea de chemare in judecata). Pentru sumele neprescrise asociatia trebuie sa formuleze cerere de chemare in judecata, chiar daca persoanele respective ar putea dovedi ca nu au locuit in apartament in perioada vizata exista cheltuieli de intretinere pe care trebuie sa le plateasca oricum ( de ex. incalzirea apartamentului daca acesta e bransat la un sistem comun de incalzire, curatenia spatiilor comune, cheltuielile de administrare etc.)
Nu ințeleg cum a făcut rost de hartii și a fost scăzut la intreținere.?
Intr-o asociație se face o cerere de proprietar(sau chiriaș dacă este cazul)
cat timp lipsești.Această cerere se depune la administrație.
O persoana,o familie poate locui sau nu intr-un loc.Plătește unde locuiește.
Fiecare asociație are cheltuielile ei.
Pentru sume neachitate in anul 2006,conform decret nr 168/1958 a intervenit prescriptia
Neimplicarea reprezentantilor asociatiei in termenul legal prevazut ,pentru actionare in instanta ,in vederea recuperarii debitului, constituie responsabilitatea si culpa acestora
Teoretic puteti sa-i dati in judecata pentru a-i obliga la a va despagubi ptr. prejudiciile aduse daca acestea exista, dar aveti dovezi solide? Incep sa am impresia ca ati pornit o campanie de sicanare a familiei respective, mare atentie sa nu decida si ei sa va actioneze in instanta pentru calomnie si alte motive. Va sugerez sa actionati doar daca sunteti sigur ca aveti dreptate, ca nu savarsiti un abuz de drept si mai ales ca aveti probe suficiente, iar in acest caz pentru linistea dvs si ptr a inlatura orice dubii solicitati stramutarea dosarelor avand in vedere ca una dintre persoanele vizate este magistrat.Chiar credeti ca toata povestea asta merita sa investiti atata energie, timp, nervi si bani?