avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Ma numesc George si sunt in America din luna ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Ma numesc George si sunt in America din luna ianuarie ...

Buna ziua!Ma numesc George si sunt in America din luna ianuarie anul acesta.Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este despre asociatia de locatari.Sunt cu Plata la zi,m-am separat cu apa,curent,gaze.Am facut si cerere de scazamant,insa sunt obligat de associatia de locatari sa platesc lunar suma de 100 Ron,pt salariile domnilor de la asociatie,associate, si lumina pe scara.Insa eu nu mai beneficiez de aceste lucruri .Intrebarea mea la dvs.este daca este legal ca eu sa platesc in continuare aceste servicii ale asociatiei de care eu nu mai beneficiez?beneficial? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: georgel Cotoianu , utilizator 02:37, 27 Iulie 2021
se scad doar cheltuielile pe persoana gen: curent electric casa scarii/lift,ridicare gunoi
cheltuielile pentru partile comune se platesc in continuare gen : curatenie,salarii administratie/presedinte,mentenanta lift,
1-Conform disp L nr 196/2018 asociatile de locatari aveau obligatia sa se transforme in asociatii de proprietari
2-V-ati separat de la serviciul public de alimentare cu apa rece?
Cum v-ati separat de la curent electric aveti instalatie individuala?
3-Conform disp L nr 196/2018 proprietarii indiferent daca locuiesc sau nu efectiv in imobil,datoreaza lunar c/v costuri parti comune
Buna ziua!Da ,sunt separat cu apa rece,curentul si gazele sunt separate,.La intretinere trebuie sa platesc lunar:curentul de pe casa scarii.femeia de servici si salariile color de la asociatie.Toate acestea sunt 100 Ron lunar,insa eu find plecat ,nu mai beneficiez de aceste servicii!

ynocentta a scris:

1-Conform disp L nr 196/2018 asociatile de locatari aveau obligatia sa se transforme in asociatii de proprietari
3-Conform disp L nr 196/2018 proprietarii indiferent daca locuiesc sau nu efectiv in imobil,datoreaza lunar c/v costuri parti comune

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
curatenia si administrarea se fac si pe cota dvs din partile comune, indiferent ca locuiti sau nu in ap.
curentul electric trebuie sa-l scoata pentru ca este strict un consum generat de persoanele care locuiesc in bloc

georgel Cotoianu a scris:

Buna ziua!Da ,sunt separat cu apa rece,curentul si gazele sunt separate,.La intretinere trebuie sa platesc lunar:curentul de pe casa scarii.femeia de servici si salariile color de la asociatie.Toate acestea sunt 100 Ron lunar,insa eu find plecat ,nu mai beneficiez de aceste servicii!

ynocentta a scris:

Am facut si cerere descadere a persoanelor,deoarece din patru persoane,adica familia mea,sa treaca macar o persoana,deoarece aceasta suma lunara de 100 ron,Ron, calculati la 4 persoane si totusi eu trebuie sa platesc 100 Ron lunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restaurant parter bloc Soryyna Soryyna Buna seara! Avem un restaurant la parter de bloc si lunar platim catre asociatia de locatari liftul, lumina, curatenia plus alte cheltuieli. Noi avem intrare ... (vezi toată discuția)
Buna seara. detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui ... Ciobanu Eugen Ciobanu Eugen Buna seara. Detin un spatiu comercial in chirie la parterul unui bloc. In acest bloc spatiile comerciale nu sunt pe aceiasi parte cu intrarea in casa scarii, ... (vezi toată discuția)
Intrebarea mea este cum se calculeaza fondul de rulment avand ... soarelena soarelena Intrebarea mea este cum se calculeaza Fondul de Rulment avand in vedere ca eu m-am separat cu gazele si apa de la intretinere. Liftul nu il folosesc deoarece ... (vezi toată discuția)