avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intrebarea mea este cum se calculeaza Fondul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intrebarea mea este cum se calculeaza Fondul de Rulment avand ...

Intrebarea mea este cum se calculeaza Fondul de Rulment avand in vedere ca eu m-am separat cu gazele si apa de la intretinere. Liftul nu il folosesc deoarece la Etajul 1 nu este nevoie si este intrerupt accesul si intrebuintarea liftului la acest etaj.
La intretinere in afara de cota parte individuala si alte cheltuieli cu reparatii care se ivesc pe parcursul anului mai platesc lumina pe scara care mi se cuvine. In cazul meu as dori sa stiu cum mi s-ar calcula Fondul de Rulmet daca factura de gaze si apa le platesc separat direct la furnizori prin separare de la plata intretinerii ramand doara plata cu lumina pe scara si cota parte individuala? Multumesc anticipat pentru raspuns!.
Cel mai recent răspuns: Cixutz , utilizator 22:11, 25 Noiembrie 2021
e atat de simplu - fondul de rulment trebuie sa fie la nivelul unei intretneri maxime lunare...
Trebuie sa vadă care a fost, în anul anterior, luna cu cheltuielile cele mai mari ale proprietății dumneavoastră (art. 72, alin. 1 din Legea 196/2018), Acel cuantum trebuie constituit ca fond de rulment mărit, eventual, cu rata inflației.
Conform disp L nr 196/2018 valoarea fondului de rulment se calculeaza la cuantumul lunii cu cota intretinere cea mai mare respectiv una luna dn perioada sezonului rece
Acel cuantum trebuie constituit ca fond de rulment mărit, eventual, cu rata inflației.

Legiuitorul nu a prevazut astfel de criteriu de majorare fond rulment
V-ati separat si cu apa rece??
Chiar daca nu folositi liftul,.legiuitorul a dispus ca acesta reprezinta parte comuna a carui intretinere si reparatie implica responsabilitatea asociatiei de proprietari care repartizeaza c/v costuri lunare tuturor proprietarilor -indiferent de etajul unde domiciliaza
Eventual-cu acordul adunarii generale,pot fi exonerati de la obligatia platii lunare c/v energie electrica aferent lift locatarii care domiciliaza la parter,meazanin,etaj 1
Legiuitorul a prevăzut majorarea fondului de rulment cu rata inflației. Citiți articolul 72, alin. 1 cu atenție și veți vedea că se specifică acest lucru.
Ultima modificare: Joi, 25 Noiembrie 2021
Cixutz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!ma numesc george si sunt in america din luna ianuarie ... georgel Cotoianu georgel Cotoianu Buna ziua!Ma numesc George si sunt in America din luna ianuarie anul acesta.Intrebarea pe care vreau sa v-o adresez este despre asociatia de locatari.Sunt cu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli/cota și chelt/apartam alina.a alina.a Buna ziua, stau in chirie intr-un bloc prevazut cu lift, paza și un spațiu de întreținut in fata scării. Au fost probleme cu centrală de bloc, am stat ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament lia1 lia1 buna ziua,doresc sa inchiriez un apartament.Ce utilitati plateste chiriasul ? apa .gaz ,curent ce consuma sau si administrator,lumina casa scarii,femeie de ... (vezi toată discuția)