avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat uzucapiune

Buna tuturor. In primul rand imi cer scuze daca sunt prea ambiguu dar chiar nu prea am cunostinte in acest domeniu

Doresc cateva sfaturi despre un teren aflat in apropierea locuintei mele (la ~250m). De cel putin 14 ani acel teren nu a mai fost ocupat si e lasat 'de la Dumnezeu', adica nelucrat, si are gard lipsa plus un garaj mai mult demolat decat intreg. Am auzit de pe la vecini ca proprietarul mai trece pe acolo o data la 3-4 ani, insa eu nu l-am vazut niciodata si nu a facut nimic la teren (nici macar nu a taiat iarba). Mentionez ca, nu stiu de ce, dar terenul a avut un gard de delimitare la mijloc, din cauza neingrijirii acum nu mai exista.

Prima intrebare ar fi: e posibil sa intentez un proces de uzucapiune asupra proprietarului in cazul in care terenul nu este ingrijit si cel mai probabil nici nu are impozitul platit ? sau e absolut necesar sa am eu grija pe acel teren timp de 10-20 / 30 ani ?
Am inteles ca perioada de timp pt uzucapiune poate fi de 10-20 de ani, respectiv 30 de ani, ceea ce ma duce la a doua mea intrebare: nu prea am inteles care din aceste perioade s-ar potrivi cazului meu .. ?
A treia intrebare ar fi daca nu as putea sa intentez procesul, trebuie sa am grija de teren si trebuie sa astept toti acei ani din momentul in care am inceput, sau se adauga anii in care proprietarul nu a avut grija de teren ? sau il pot cumpara de la stat (poate cu mai putin) daca nu are impozitul platit ?
Cel mai recent răspuns: dotuletz , utilizator 03:08, 9 Iunie 2010
Am inteles. Va multumesc tuturor pentru sfaturile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobandire proprietate teren marcelac marcelac Am achizitionat in 1990 o casa cu teren aferent 250m ,dar de fapt terenul este mai mare (3000 m.).De atunci platesc imozit pe casa si teren, inclusiv cel ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare pe hartie van_allen78 van_allen78 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : parintii mei cumpara un teren langa casa de locuit in 1993, de la o femeie din localitate.Actul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Rechin imobiliar mia26maria mia26maria Va scriu in speranta ca undeva cineva imi poate da un raspuns..am un teren langa casa unde locuiesc, de 11 ari ,cumparat cu acte de mana in 1992 de mama ... (vezi toată discuția)