avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi banesti

Am dat in judecata firma de retail SC Altex Romania pentru al doilea salariu compensatoriu si dobanda la fondul de gestiune. Am castigat procesul, au trecut cele 10 zile perioada de a face ei recurs si ie nu mi s-a virat nici un ban in cont. Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:03, 7 Iunie 2010
Investiti Hotararea dupa care apelati la un executor.
Hotararile in litigiile de munca sunt executorii, prin urmare nu se investesc cu formula executorie.
Verificati la instanta daca s-a depus recurs (posibil ca data primirii hotararii sa nu coincida cu data cand ati primit dvs hotararea) , iar in cazul in care termenul este depasit si nici nu s-a depus recurs solicitati eliberarea unei copii legalizate de pe hotarare cu mentiunea ca este irevocabila.
Apoi apelati la un executor judecator pentru a pune in executare aceasta hotarare.
Chiar daca s-a facut recurs, sentinta de fond trebuie dusa la indeplinire, faceti demersul cu cerere de executare catre un executor.
Florin 72 a scris:

Chiar daca s-a facut recurs, sentinta de fond trebuie dusa la indeplinire, faceti demersul cu cerere de executare catre un executor.

Nu este obligatoriu sa fie pusa in executare acea hotarare ....:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ioanandrei ioanandrei Intr-un proces comercial care s-a judecat in fond ( TRIBUNAL) si in apel (CURTE DE APEL ) s-au dat sentinte favorabile mie ,iar aceste sentinte contin ... (vezi toată discuția)
Intrebare otto2007 otto2007 Buna ziua, am castigat in prima instanta procesul cu privire la drepturi banesti (plata orelor suplimentare si diferente salariale neachitate). S-a facut ... (vezi toată discuția)