avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Norma de venit pe anul 2010 pentru avocat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Norma de venit pe anul 2010 pentru avocat

Buna ziua, sunt proaspat avocat si pana pe data de 15.06.2010 trebuie sa depun declaratia 220.
Problema mea consta in faptul ca nu stiu ce norma de venit este stabilita pentru anul 2010, in ceea ce priveste activitatea avocatilor.
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.

Cu stima,
Alin
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 09:28, 8 Iunie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra, acum am mai multe informatii.

Am gasit pe site-ul ANAF Normele de venit pe 2010, aplicabile in Bucuresti, insa activitatea de asistenta juridica nu este mentionata.

In acest caz, se aplica impozitarea pe sistem real, contabilitate in partida simpla.

Banuiesc ca platile se fac in baza unor contracte incheiate cu Casa de Pensii si Casa de Asigurari de Sanatate.

Mai am o nelamurire: pana in data de 15.06.2010, trebuie sa depun Declaratia 220, privind venitul estimat pe anul 2010. In cadrul acestei declaratii, exista anumite rubrici la care va rog sa ma indrumati cum sa le completez.
Astfel:
a) la punctul "II. Date privind activitatea desfasurata", punctul 4 "Obiectul principal de activitate", am mentionat "Cabinet de avocat", sper sa fie corect;
b) la punctul 11 "Data inceperii activitatii" am mentionat 01.09.2010, foarte curand intram in vacanta judecatoreasca si in perioada concediilor, astfel incat nu voi avea clienti;
c) la punctul "III. Venit estimat", la venit brut am trecut suma de 1000 Lei, la cheltuieli deductibile am trecut 500 Lei, iar la venit net am inserat suma de 500 Lei.
Daca nu ma insel, in Ianuarie 2011, in functie de veniturile si cheltuielile reale, voi face o declaratie rectificativa (Declaratia 200), urmand ca 220 sa fie adaptata in functie de veniturile si cheltuielile reale din 2010 ?

Va multumesc inca o data pentru raspunsul dumneavoastra.

Cu stima,

Alin Apostol
@alin39: regulamentul interzice postarea mesajelor identice in subiecte diferite ; voi inchide acest topic
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

P.f.a. - taxe, impozite, asigurari sociale, somaj, pensie si sanatate iullian iullian Intrucat nu am reusit sa identific de pe internet o sursa sanatoasa de informatii, va rog sa ma ajutati cu urmatorul calcul. Vreau ca, in calitate de P.F.A. sa ... (vezi toată discuția)
Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)