avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... contracte de credit executate prin asociere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

contracte de credit executate prin asociere

am o cunostinta aflata in urmatoarea situatie:
a incheiat un contract de nevoi personale si un contract de card (cu aceeasi banca); cele 2 sunt total distincte;
pe contractul de nevoi a inregistrat restante, motiv pt care a fost pus in executare;
invocand ideea de risc (de "expunere agregata"???) banca a initiat executarea silita si in temeiul contractului de card;
este legala o asemenea abordare?
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 08:39, 8 Iunie 2010
Cunostinta dvs. sa angajeze un avocat pentru rezolvarea profesionista si implicit optima, a problemelor sale.
Din punct de vedere juridic, fiecare contract, chiar cu aceleasi parti, cuprinde propriile obligatii derivate din prevederile contractuale, la care partile s-au indatorat prin incheierea respectivului contract. Din alt punct de vedere, contractul de imprumut incheiat cu o institutie bancara, are propriile sale caracteristici, dintre care, incheierea acestuia intuitu personae (cu luarea in considerare a calitatii persoanei contractante, ca element important al vointei de a contracta) este una. De aceea, chiar si daca prevederile contractuale nu cuprind explicit acest fapt, in situatia decredibilizarii persoanei, banca poate incerca o asemenea abordare, asa cum, de altfel, oricine poate cere in instanta orice crede ca i se cuvine si poate cere pe aceasta cale.
Pe de ata parte, nimic si nimeni nu o impiedica pe cunostinta dvs.sa faca opozitiile legale la executare, prin contestarea executarii silite sau prin chemarea in instanta a bancii pe baza obligatiilor contractuale de care si aceasta, la randul ei, este tinuta!
Succes!
nu este o clauza abuziva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cesiune creanta (contract de credit) stefanmihail stefanmihail Contractul de cesiune creanta dintr-un contract de credit credit este titlu executoriu , ca si contractul de credit? Adica , banca a cesionat creanta. ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna executare silita? violetapirse violetapirse Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. In anul 2008 am girat o colega de serviciu pentru un imprumut bancar. In anul 2009 aceasta a plecat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita firma de recuperare mariuss.i mariuss.i Speta suna in felul urmator: Am contractat de la Banca X un card de cumparaturi in anul 2009 in valoare de 700 RON.In anul 2011 dupa ce am cheltuit aceasta ... (vezi toată discuția)