La iesirea din tara a unui minor cu varsta de 16 ani insotit se sora lui majora in afara de cazierul juduciar si declaratia parintelui caruia ii este incredintat prin hotararea judecatoreasca este necesar sa se prezinte la vama si actul de divort in original al parintelui caruia ii este incredintat copilul sau este de ajuns o fotocopie? va rog din suflet sa imi dati un raspuns sigur!
Pentru un minor de 16 ani care circula insotit de p persoana majora sunt necesare la iesirea din tara urmatoarele documente:
1. Pasaport sau carte de identitate;
2. Hotarare definitiva si irevocabila de incredintare a copilului minor (preferabil in copie legalizata)
3. Declaratie notariala a parintelui caruia i s-a incredintat minorul care sa cuprinda acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective de catre minor, in statul sau statele de destinatiie, in perioada în care urmeaza sa se desfasoare calatoria, precum si datele de identitate ale însotitorului
respectiv.
Plecare in vacanta
irina_iris
buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)