avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulta, jignire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulta, jignire

Buna ziua,
Astazi am fost victima unui incident total neplacut. Dupa ce am alimentat cu cobustibil la o benzinarie un domn care astepta in spatele masiinii mele mi-a spus sa mut masina daca am terminant alimentarea pentru ca se grabeste. i-am spus ca nu se poate fara sa ii dau explicatii suplimentare. In timp ce ma deplasam catre caserie acesta ainceput sa strige dupa mine, injurandu-ma in cel mai ordinar mod cu putinta. La intoarcere i-am explicat ca nu este permis sa muti masina de la pompa pana nu se efectueaza plata. Mi-a spus ca nu are nevoie de explicatiile mele de tampita ca sut o proasta,ca ma cred desteapta daca-mi plimb c---l intr-o masina scumpa, etc ba chiar a venit spre mine ridicand mainile in sus ca sa ma intimideze. Doi domni angajati ai benzinariei au venit si au incercat sa il linisteasca pe individ care a continuat cu vociferarile pana am plecat. Am reusit sa iau numarul masinii din care a coborat .As dori sa formulez o reclamatie si va rog sa-mi spuneti daca exista vre-o sansa sa fie identificat desi nu stiu cum il cheama. Care ar putea fi repercursiunile atitudinii lui? Consider ca fata de o astfel de iesire trebuie sa iei atitudine ca poate asa data viitoare se va gandii de doua ori inainte sa jigneasca pe cineva. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:48, 7 Iunie 2010
Astfel de incidente se pot isca la tot pasul, intrucat peste tot exista persoane care atunci cand se afla la volan fac exces de zel. Ceea ce este important este sa nu va mai prindeti minteacu astfel de persoane fiindca s-ar putea ca, pe langa faptul ca nu detineti in afara nr. de inmatriculare si alte date , ca persoana sa primeasca un nup., desi a jignit pe cineva grosolan .
Exista posibilitatea depunerii unei plangeri penala( in termen de 2 luni de la incident) in care sa descrieti incidentul si sa indicati mijloacele de proba pe care va bazati afirmatiile.
Poti demonstra foarte usor prin camerele video din incinta benzinariei. De astfel daca spuneti ca angajatii benzinariei au incercat sa-l potoleasca pe "individ" ii poti obtine ca martori.
Avand in vedere ca aspectele mentionate sunt greu de probat,chiar daca sunt inregistrate de catre camerele de supraveghere,in raport de multitudinea de infractiuni cu care se confrunta organele de cercetare penala,o eventuala plangere nu va avea ca si consecinta incadrarea ca si infractiune,sau schimbarea comportamentului persoanei care a inteles sa se manifeste indecent fata de dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt benzina peco +neplata taxi ramonasv84 ramonasv84 Buna ziua. va rog sa-mi dati o sugestie pt urmatoarea situatie: In data de 23.07 prietenul meu ( sofer pe taxi ) a dus 4 tineri intr-o localitate din ... (vezi toată discuția)
Pagube create de pisici mihaid21 mihaid21 Buna ziua, Stau la casa iar pisica vecinilor imi face pagube masinii. Ultima data a zgariat capota incat a trebuit sa o vopsesc. Le-am explicat, dar nu au ... (vezi toată discuția)