avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... acte necesare pt importul de cafea din spatiu comunitar
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

acte necesare pt importul de cafea din spatiu comunitar

Buna seara,
ce acte imi trebuiesc pt importul de cafea din italia,si unde se pot face acestea,cat este acciza pe tona si daca imi trebuie o licenta de importator si unde o obtin,care sunt pasii pt a aduce cafeaua de acolo,daca as putea obtine un raspuns concret m-ati ajuta foarte mult? multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Luni, 7 Iunie 2010
damian claudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: roxana - elena , utilizator 10:31, 8 Iunie 2010
buna ziua! in primul rand trebuie sa aveti obiect principal de activitate 4637 - comert cu ridicata al cafelei , ceai, cacao si condimente pentru a face import. Trebuie autorizatie de la Unitatea Fitosanitara , cont in euro la banca pentru achitarea facturii si un contract cu firma respectiva din italia. ca taxe stiu ca trebuie platit tva-ul la fiecare factura intracomunitara plus restul impozitelor . Ca licenta trebuie luata de la ministerul agriculturii. Ca importator va revine dreptul de a da certificate de garantie clientilor.Asta este tot ce stiu. Puteti sa contactati ministerul agriculturii pentru taxe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati cu informatii privind distribuirea unor vinuri DIANACIOBANU DIANACIOBANU buna ziua!impreuna cu un prieten as dori sa distribuim din Italia in Romania niste vinuri, cafea si alimente,...am inteles de la el , ca e vb de taxa de ... (vezi toată discuția)
Cod caen 5210 corinachivu corinachivu Buna ziua, Firma are ca obiect de activitate comertul cu ridicata de cafea, ceai si condimente CAEN 4637 si isi desfasoara activitatea la punctul sau de ... (vezi toată discuția)
Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)