avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil: acte necesare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil: acte necesare

Am o garsoniera si doresc sa o vand.As vrea sa stiu de ce acte am nevoie la notar pentru incheierea tranzactiei,ma refer la absolut toate,inclusiv acte de la fisc ,Enel,asociatie, impozite,taxe,etc.Va multumesc.Am nevoie de un raspuns urgent ,corect si complet.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 07:45, 9 Iunie 2010
In vederea tranzactionarii garsonierei ,aveti nevoie de documentele care atesta calitatea dvs de proprietar,CF,adeverinta de la asociatia de proprietari care sa ateste ca nu va inregistrati cu restante.
+ cadastru, certificat fiscal
De mentionat ca toate documentele sunt necesare in original si unele expira sau trebuie sa aiba mentiunea ca au fost emise pt vanzare ( de ex. certificatul fiscal).
Va recomand sa mergeti intai la notar, sa vedeti cand va programeaza pt vanzare sa va orientati cand sa solicitati documentele.
1. Trebuie sa mergeti la un notar public.
2. In ce localitate se afla garsoniera?
3. In principiu actele solicitate de catre notar sunt:
- extrasul de carte funciara pentru autentificare (daca garsoniera este inscrisa in cartea funciara)
- actul de dobandire a garsonierei
- adeverinta de la Asociatie
- certificat fiscal
ideal ar fi, sa mergeti direct la notarul care va autentifica tranzactia si sa-l intrebati pe el. fiecare, poate cere si alte acte in plus, fata de cele obligatorii.
1. acte de proprietate+ actele din istoric
2.documentatie cadastrala+incheiere de intabulare a dr de prop pe numel dvs
3 certificat de atestare fiscala
4 adeverinta emiosa de Asoc de prop din care sa rezulte ca aveti cotele de intretinere achitate la zi
5. cerere adresata BNP unde semnati tranzactia in vederea obt extras CF autentificare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar un apartament. care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac? nydy nydy Buna ziua. Doresc sa cumpar un apartament direct de la proprietar. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez din momentul in care ne-am inteles cu ... (vezi toată discuția)
Demersuri necesare vanzare-cumparare apartament BloodyRoots BloodyRoots Buna, apelez la bunavointa dvs cu urmatoarea problema: vreau sa stiu toti pasii necesari cumpararii unui apartament. Eu fiind cumparatorul, ce acte trebui sa-i ... (vezi toată discuția)
Documente necesare la vanzare teren constsil constsil am realizat cadastru pentru un teren. urmeaza maine sa-l vand. vreau sa va intreb, in situatia in care eu prezint la notar un extras cf pt informare, ... (vezi toată discuția)