As avea si eu o problema de pus!Ca toti romanii(sa nu generalizam) ca majoritatea romanilor,m-a incantat ideea de "rate doar cu buletinul" si mi-am achizitionat un telefon mobil "de ultima generatie"la vremea respectiva ,in rate.Am platit la el avans cam 30% si apoi am mai platit ceva rate oricum am depasit 50% poate chiar mai mult,apoi au intervenit ceva dificultati financiare si am sistat platile,cand am vrut sa reiau platile deja i-mi calculasera penalizari uriase pe care nu am putu si intr-un fel nu am fost de acord sa le platesc, o alternativa propusa de mine fiind sa le returnez telefonul,el fiiind obiectul contractului .Firma de la care am achizitonat produsul nu a fost de acord cu aceasta varianta si au apelat la un executor.Executorul ales de ei este cam....neserios ,el nefiind de gasit la birou decat cu un telefon in prealabil verificari daca esti cine spui ca esti la telefon si programare pentru intalnire si confirmare cu un telefon cu o ora inainte de intalnire ,iar in birou nu aprindea lumina sa nu fie vazut de afara ,mi s-au parut ciudate toate acestea, am verificat, executorul exista este inregistrat ,dar probabil are ceva de ascuns .Oricum dupa intalnirea cu executorul acesta mi-a comunicat ca dosarul meu este la el si ca de acum trebuie ca el sa recupereze banii,eu solicitandu-i o esalonare a datoriei acesta a fost de acord si mi-a notat contul Biroului Executoresc in care sa fac platile.Dupa ce am facut prima plata am vrut sa aduc la birou confirmarea platii(chitanta) din nou biroul incuiat jaluzelel trase pentru cateva zile bune si cand in sfarsit am reusit sa dau telefonic de executor acesta mi-a spus sa trimit chitanta scanata pe adresa de mail.Problema este ca firma cu care am incheiat contractul a luat legatura cu mine pentru a ma intreba daca mai platesc contractul ,iar cand le-am spus ca deja am facut o plata catre executor mi-au zis ca dosarul meu a ajuns la ecel executor ,dar ei nu mai lucreaza cu executorul si ca am facut acea plata degeaba ca nu se ia in considerare si ca eu trebuie sa le platesc lor,executorul nu mi-a mai raspuns la telefoane .....
Problema mea este ca executorul a emis un act pentru a nu putea vinde apartamentul pana nu se clarifica situatia, or dupa cum vad eu nu prea exista variante acceptabile pentru mine.
Intrebarea mea este : Pana cand este valabil acest ordin de restrictie sau cum se numeste el ? |Cand se prescrie daca nu stabileste o decizie finala de catre o curte de justitie ceva ? Pentru ca toata treaba a fost lasata de toti in coada de peste nimeni nu a mai facut nimic ,or ma gandesc eu .. ca daca nu se da o decizie finala pentru executare intr-un anumit termen ....nu se mai justifica mentinerea sechestrului ? Poate sa ma lamureasca cineva ? VA ROG ?
Buna seara! Incercati sa luati legatura cu executorul in vederea virarii sumei catre creditor, suma ce a fost platita de dumneavoastra si consemnata la dispozitia exec judec. sau trimiteti cumva dovada platii catre creditor. In ce priveste notarea somatiei imobiliare la cartea funciara, aceasta masura a fost luata de executor in vederea indisponibilizarii lui si a valorificarii la licitatie, cu alte cuvinte dumneavoastra nu-l puteti instraina.Radierea somatiei din evidentele cartii funciare, opereaza numai dupa stingerea debitului ( cu dobanzi, maj de intarziere si cheltuielile de executare), deci practic dupa achitarea debitului.
Buna ziua ! am pus aceasta intrebare pe forum tocmai datorita faptului ca executorul nu mai colaboreaza cu acel creditor ,creditor care nu vrea sa-mi ia in considerare plata facuta catre executor deoarece el nu mai colaboreaza cu acest executor .Sechestrul meu este solicitat de acest executor deci : Intrebarea mea este : Exista vre-un termen legal de mentinere a sechestrului ? in cazul in care nu se ia nici o decizie judecatoreasca ? Executorul nu mai face nimic impotriva mea deoarece el si-a incasat ....onorariul si chiar mai mult prin plata pe care am facut-o eu ,iar creditorul deoarece nu mai colaboreaza cu acest executor probabil nu mai are cum sa deschida alta actiune imotriva mea pe aceeasi cauza pana nu se solutioneaza primul dosar care este undeva in aer .... intre executor ,creditor ,si mai stiu eu .....
Buna ziua! In cazul acesta , daca ati platit suma datorata si dupa cum spuneti dvs . creditorul nu va ia in considerare plata efectuata din motivul ca nu mai colaboreaza cu executorul, singura cale e sa va adresati instantei cu o cerere de contestatie la executare prin care sa se dispuna si radierea somatiei imobiliare din cartea funciara. ( asta in ipoteza cand ati platit intregul debit) . Sfatul meu e totusi sa cereti mai multe relatii de la creditor ( cuantumul debitului, din ce se compune, etc.), daca spunei ca nu puteti contacta executorul.