avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere somatie de plata din cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere somatie de plata din cartea funciara

am avut o somatie de plata inscrisa in CF de catre executorul judecatoresc, am achitat suma restanta, pentru care s-a inscris somatia, plus cheltuielile de executare, dar cand am solicitat un extras CF de informare am vazut ca somatia de plata este tot acolo (au trecut 7 ani de atunci)
Nu este datoria executorului sa radieze aceasta somatie din CF?
mie asa mi se pare normal, altfel pentru ce am achitat cheltuieli de executare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:22, 3 Mai 2012
Metoda de inscriere in cartea funciara este prevazuta de Lege nr. 7/1996 privind cadastrul si publicitatea imobiliara.
Art. 47
(1) Cererea de inscriere in cartea funciara se va depune la birourile teritoriale ale oficiului teritorial si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, prin care se constata actul sau faptul juridic a carui inscriere se cere; copia legalizata se va pastra in mapa biroului de cadastru si publicitate imobiliara.
...
(9) Debitorul care a platit valabil creanta ipotecara a unui cesionar neinscris in cartea funciara poate cere radierea ipotecii, daca infatiseaza inscrisul original al cesiunii si chitanta doveditoare a platii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea funciara si noul cod civil Anjelique Anjelique Am platit in urma cu doua saptamani , anticipat , un credit bancar , pentru a putea face intabularea unui imobil care a fost depus ca si garantie ipotecara . ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez ? atomol atomol In extrasul de carte funciara am o sarcina pe care vreau sa o radiez .Este vorba de o plangere penala urmata de un proces penal care s-a judecat . Am sentinta ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare persoana juridica => fizica alexxcb alexxcb Buna ziua, As vrea sa stiu daca este posibil ca o firma sa vanda un spatiu comercial catre o persoana fizica pe baza de chitanta si factura, fara ... (vezi toată discuția)