avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Vanzare cumparare persoana juridica => fizica
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Vanzare cumparare persoana juridica => fizica

Buna ziua,

As vrea sa stiu daca este posibil ca o firma sa vanda un spatiu comercial catre o persoana fizica pe baza de chitanta si factura, fara notar.

Florin.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:21, 2 Iulie 2012
Orice vanzare - cumparare de bunuri imobile (terenuri, cladiri, spatii) se face numai prin act autentic incheiat la notarul public. In baza acestui act translativ de proprietate se face si inscrierea in Cartea Funciara.
~ Conținut șters la cerere ~
Dar s-a putut vreodata ? Intreb pentru ca o cunostinta a cumparat un spatiu de la o firma, are doar factura si chitanta si l-a inscris in cartea funciara (plateste impozit). Mi-a spus ca la notar nu a mers ?

Factura este din 2009.
Inregistrarea dreptului de proprietate in Cartea Funciara se face in baza contractului de vanzare - cumparare incheiat la notarul public. Nu s-a putut face altfel in anul 2009 si nici acum in 2012 nu se poate face altfel. Cu siguranta cunostinta dvs. are si un contract.
Conform art. 47 din legea nr. 7 din 1996 - legea cadastrului si publicitatii imobiliare, cererea de inscriere in cartea funciara se va depune la birourile teritoriale ale oficiului teritorial si va fi insotita de inscrisul original sau de copia legalizata de pe acesta, prin care se constata actul sau faptul juridic a carui inscriere se cere.
In concluzie nu se poate fara un inscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial cumparat pe baza de factura acum 13 ani carasivan carasivan Buna ziua,sa cumparat acum 13 ani un spatiu comercial pe baza de factura si chitanta,in toti acesti ani sau platit taxe si impozite pe numele ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)