avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Plangere contraventionala

Buna ziua
Am un chisc la care am angajate 2 vanzatoare. In urma cu o saptamana am avut control de la Garda Financiara si am fost sanctionat, ca persoana juridica (SC) cf. art 10 lit. b din OUG 28/1999, pentru faptul ca una dintre vanzatoare nu a emis bon fiscal pentru anumite marfuri, suma totala gasita in plus a fost de 98 lei.
Este corect aplicata sanctiunea tinand cont de faptul ca vanzatoarea are intocmita si a luat cunostinta de fisa postului in care este prevazuta obligatia de a emite bonuri fiscale pentru toate marfurile vandute.
De ce nu a fost sanctionata vanzatoarea?
Pot face plangere impotriva sanctiunii contraventionale? Am sanse de castig?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 10:17, 8 Iunie 2010
Puteti formula in termen de 15 zile de la semnarea procesului verbal,contestatie impotriva procesului verbal de constatatere a contraventieie,la instanta competenta teritorial.
Cred ca sanctiunea a fost corect aplicata si ca nu exista prea mari sanse sa vi se anuleze amenda.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Pentru paguba cauzata de angajata respectiva aveti la indemana o actiune impotriva ei in temeiul Codului muncii in termen de 3 ani de la data savarsirii sau a descoperirii faptei prejudiciabile.
Art. 270. - (1) Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
(2) Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.
;)
Sanctiunea este corect aplicata deoarece culpa este a SC (ea are obligatia de emite bon fiscal).
SC se poate intoarce impotriva angajatului, care a produs prejudiciul. aici puteti invoca obligatiile cf. Fisa postului (vezi raspunsul "@cora2006"de mai sus).
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
legalmgm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul ne pune să plătim produselor expirate pe care firma nu le ridică atunci când sunt în cantități mici. este legal să ne impună asta? Marian11223344 Marian11223344 Buna ziua. Sunt vanzator intr-un magazin, si de obicei produsele care nu se vand si expira, sunt luate de cei de la sediu. Insa, cand expira produse in ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara ghita 2 ghita 2 Cum sa fie sanctionati doi slariati, cand sefu vrea sa le impute suam de 3000 lei, pt nereguli depistate de I.T.M.?Pe raspundere materiala ,sau cu reducerea ... (vezi toată discuția)
Sc amendata pt. parcat masina pe spatiul verde - posibil? kimbao kimbao O societate comerciala poate fi sanctionata contraventional de catre Politia Comunitara pentru ca a parcat masina pe spatiul verde? Procesul verbal a fost ... (vezi toată discuția)