avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ne pune să plătim produselor expirate pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ne pune să plătim produselor expirate pe care firma nu le ridică atunci când sunt în cantități mici. Este legal să ne impună asta?

Buna ziua.
Sunt vanzator intr-un magazin, si de obicei produsele care nu se vand si expira, sunt luate de cei de la sediu. Insa, cand expira produse in cantitati mici, cei de la sediu refuza sa vina dupa ele. Ca urmare, angajatorul ne pune pe mine si colegii mei sa le platim.
Este legal sa ne impuna asta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:54, 10 Noiembrie 2019
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nici normal si nici corect sa vi se impuna asa ceva.

Salariatii nu raspund de pagubele provocate de forta majora sau de alte cauze neprevazute si care nu puteau fi inlaturate si nici de pagubele care se incadreaza in riscul normal al serviciului.

Comisia de inventariere constata ca marfa este expirata si decide masurile ce se impun pentru scoaterea din circuitul economic al marfurilor expirate in baza unui proces verbal (distrugerea lor sau trimiterea catre o societate de recuperare a deseurilor).
Nu.

In fisa postului aveti mentionate specificatii certe in sensul celor prezentate ???

Ati anuntat angajatorul, in scris, cu min. cca. 14 zile inainte de expirarea produselor ???

Referitor la "... angajatorul ne pune pe mine si colegii mei sa le platim" :
Cum "va pune" ???

Ati primit decizii de imputare ???

In functie de raspuns, discutia poate continua.

Mult succes.

Adrian Sulea a scris:

...
Ati primit decizii de imputare ???
In functie de raspuns, discutia poate continua.
Mult succes.

Deciziile de imputare nu mai au nicio valoare juridica , in baza lor nu se pot face retineri din salariu.

@ Interventie moderator
Discutia poate continua oricand daca respecta subiectul acestui topic si nu in functie de unul sau mai multe raspunsuri postate.
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare lipsuri gestiune user_001 user_001 Povestea mea incepe in felul urmator. Am lucrat la o firma de unde am fost disponibilizat in vara anului trecut in baza restructurarilor interne (punctul ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune jean59 jean59 Am o firma intreprindere individuala ( fosta AF).Intrebarea mea este urmatoarea : o angajata a mea a iesit lipsa la inventar. Ce trebuie sa fac pentru a ... (vezi toată discuția)
Ce poate face un patron/angajat in caz de furt? valime valime Buna ziua, Am o intrebare pentru Dvs, legata de furtul intre patron si angajat. > Ce poate sa faca angajatul acuzat ca a furat si pus sa plateasca, fara ... (vezi toată discuția)