Buna,
as dori sprijin si pareri in urmatoarea problema:
In urma derularii unei proceduri de achizitie servicii, respectiv licitatia deschisa, s-a incheiat un contract de prestari servicii cu castigatorul licitatiei. Moneda in care s-a incheiat contractul este USD si contractul este pe termen lung(20 de ani). Datorita conjuncturii economice si in urma unor analize s-a concluzionat ca este oportuna schimbarea monedei contractului in lei.
Se poate schimba printr-un Act Aditional la Contract moneda atata timp cat Contractul initial, castigat in urma procedurii a fost semnat in dolari?
Astept pareri, sfaturi...eventual prevederi legislative.
Mentionez ca in cuprinsul contractului nu exista o prevedere care sa interzica acest aspect.
parerea mea este ca nu se poate modifica prevederea contractuala in care s-a specificat moneda de plata a contractului. o asemenea modificare poate conduce la atacarea in instanta a licitatiei, fiind o incalcare a conditiilor in care s-a organizat si desfasurat aceasta activitate.
In primul rand multumesc pentru raspuns!
Contractul este in vigoare de 9 ani...cred ca nu mai poate fi vorba de atacarea in instanta a licitatiei. Este mult mai avantajos sa se deruleze contractul in lei si mai mult de atat cealalta parte contractanta este de acord. Legal nu am gasit nimic sa interzica aceasta conversie....