avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Respectarea linistii si ordinii publice la scoala de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Respectarea linistii si ordinii publice la scoala de surdo-muti

Buna ziua.Sunt vecin cu o scoala de surdo-muti,iar de la 8 dimineata pana la 17:00 dupa-amiaza nu fac altceva decat sa suport tipetele,urletele si mingile de fotbal care zdruncina asfaltul si peretii mei datorita copiilor lasati nesupravegheati.
La 8:00 a.m copii intra in curtea din spatele curtii mele,acolo au un teren,si incep sa joace fotbal pana vine cineva sa ii opreasca(undeva pe la 12-13).Am intrebat o supraveghetoare de-a lor,de ce mama naibii bat ei mingea la 8 a.m,si mi-a raspuns " au sportul ! " .
Nu ii mai suport: fac galagie toata ziua,la modul in care trebuie sa inchizi geamurile,sa te sufoci in casa si nici asa nu scapi de urletele de jungla(la propriu) si multe altele.
Intrebarea e:Institutia de invatamant, trebuie sa respecte un program de nederanjare a linistii publice? daca da,care ar fi acel program?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:16, 9 Iunie 2010
Buna ziua.

In fiecare judet trebuie sa existe un Regulament cadru de ordine interioara al unitatilor de invatamant preuniversitar, elaborate sub indrumarea prefectului , in colaborare de catre inspectoratele scolare, inspectoratele de politie si autoritatile administratiei publice locale. In acest regulament ar trebui sa stabileasca respectarea a (si in cadrul institutziilor de invatzamant) a orelor de liniste stabilite prin Hotarare a consiliului local. In general orele de liniste se stabilesc intre 15-17, respectiv 22-06, ceea ce nu va ajuta in cazul orelor de sport matinale…
In cazul Dvs. cred ca ar fi indicat sa facetzi o sesizare (de preferat colectiva) catre directziunea unitatzii de invatzamant si catre institutzia prefectului in care sa semnalatzi inconvenientele pe care le descrietzi mai-sus, provenite din slaba / absenta supraveghere a elevilor, atributzie care revine directziunii scolii si a profesorilor de servici, conform Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar. Nu stiu daca se va rezolva astfel in totalitate problema Dvs., dar cei in masura sa va ajute probabil ca vor deveni mai atentzi la aspectele semnalate de Dvs.
Succes,
Silvia Puskas

P.S. - Scuzatzi-mi curiozitatea, surdo-mutzii chiar pot provoca sunetele acelea infernale, dupa descrierea Dvs? Nu am avut sa observ aceasta categorie defavorizata in manifestari de grup...

Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
godspeed, utilizator
In masura in care puteti dovedi afirmatiile dvs,aveti posibilitatea sa sesizati nerespectarea linistii publice la sectia de politiei competenta teritorial sau la sectia de invatamant,desi consider ca actitvitatea desfasurata la acele ore nu este de natura sa tulbure linistea publica.
Este vorba despre o unitate de invatamant care are un program de activitati conform unui orar scolar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zgomot la bloc AnnaMarya93 AnnaMarya93 Ce program este stabilit pentru linistea la.bloc . Legal .. (vezi toată discuția)
Incalcare drept proprietate, liniste publica Stfan Stfan Locuind in vecinatatea terenului de fotbal a unei scoli generale si ma confrunt cu o situatie anormala: Se joaca fotbal pe acest teren, activitate ... (vezi toată discuția)
Exmatriculare elev din gimnaziu penru absente alina_25 alina_25 Poate fi un elev din gimnaziu exmatriculat daca are peste 40 de absente nemotivate si daca da care este procedura? Multumesc! (vezi toată discuția)