avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa societate

Buna ziua , am fost citati pt.intrarea in insolventa de catre un creditor , lucru la care nu ne opunem , dar as dori sa stiu daca trebuie sa ne prezentam la audieri , sau cam care ar fi procedura , intrucat nu se pune problema reorganizarii .este obligatorie prezenta noastra ? Vom fi contactati de catre lichidatorul numit ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 21:44, 8 Iunie 2010
nu e obligatorie prezenta dvs la termene.
Veti fi contactat de administratorul judiciar pentru depunererea actelor contabile ale firmei, pentru ca acesta sa poate intocmi tabelul creditorilor si a soma debitorii dvs (daca e cazul) pt recuperarea debitelor.
Sfatul meu este sa va prezentati. Nu este indicat sa ramaneti in pasivitate, deoarece in cadrul acestor proceduri aveti anumite obligatii pe care trebuie sa vi le respectati.

Dosarul in care ati fost citati are ca obiect cererea de deschidere a procedurii insolventei. Se vor administra probe si, in final, daca se va decide deschiderea acestei proceduri, atunci se va numi un administrator judiciar. Din acel moment, acest administrator va decide in numele societatii.

De asemenea, administratorul judiciar o sa va contacteze dupa momentul numirii sale pentru a va informa cu privire la obligatiile pe care le aveti.
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
Mihai Ene, Avocat
pe ce perioada va trebui sa predau actele contabile ?
in principiu ultimii 3 ani dar este la latitudinea lichidatorului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa vasioanaro vasioanaro Daca o societate a depus cererea pentru deschiderea insolventei si si-a ales administratorul judiciar, pot ca si creditor sa solicit inlocuirea acestuia? Ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Dula Nicoleta Dula Nicoleta Buna dimineața, Am o firma pe care am inchis-o anul trecut. Am datorie pe firma la banca și îmi opreste din salariul unde lucrez acum. Cum pot baga ... (vezi toată discuția)