Am vazut ca au mai fost puse intrebari pe subiectul legat de necesitatea detinerii de catre PFA a unei case de marcat, insa nu am decat explicatii diverse, unele contrare, niciuna nereusind sa ma lamureasca. Asa ca va intreb si eu: pt. un PFA cu CAEN 7022 activitati prestate atat la sediu cat si in afara lui, am nevoie de achizitionarea unei case de marcat? Serviciile vor fi prestate doar pe teritoriul Romaniei, pe baza de contract.
In ce conditii e obligatoriu deschiderea unui cont bancar aferent PFA-ului?
OUG nr. 28 din 25 martie 1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, prevede: art. 1 (1) ,,Operatorii economici care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale,,.
Daca serviciile sunt prestate in baza unor contracte catre persoane juridice si se emit facturi nu este cazul achizitionarii casei de marcat.
Nu este obligatorie deschiderea unui cont bancar aferent PFA-ului.
Dar, daca acest lucru se solicita de catre clienti sau furnizori se poate deschide cont bancar pe PFA.