avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... crestere bebe obligatii angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

crestere bebe obligatii angajator

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o chestiune. Avand in vedere ca nu am salariul real pe cartea de munca si intentionez sa fac un bebe, vreau sa stiu cum negociez cu sefii venitul pe care ar trebui sa-l incasez dupa nasterea lui bebe. Astfel, in momentul intrarii in concediu de crestere a copilului contractul de munca se suspenda, intrebarea mea, l ce obligatii banesti mai are la stat angajatorul pentru persoana mea?Probabil im vor propune sa nu suspend contractul si sa mai vin la munca si sa imi plateasca salalriul in continuare , ceva mai micut, dar nu vreau sa raman la mana lor pt ca nu stiu cat voi putea veni al munca mai ales ca nu are cine sa ma ajute cu bebe si nici sa sun in fiecare luna dupa bani nu e o solutie.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:08, 8 Iunie 2010
Sfatul meu este sa va mai ganditi.
Tocmai ca ma gandesc din timp. Ma interesa sa-mi spuneti daca pe perioada suspendarii contractlui de munca pt cresterea copilului angajatorul mai plateste la stat vreo contributie pt mine?
Contractul de munca se va suspenda si veti avea dreptul la concediu pentru ingrijire copil din ziua in care se termina posnatalul(minim 42 de zile de la nastere).
Va trebui sa faceti cerere suspendare CIM ( la momentul potrivit).
Indemnizatia de care veti beneficia (in conditiile in care legea nu sufera modificari) va fi de 85% din media veniturilor nete pe ultimele 12 luni.
Angajatorul are doar obligatia sa va pastreze locul de munca .
Dosarul pentru crestere copil se depune la Primarie.
Drepturile va vor fi virate de catre Directia Muncii .

succes
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
ContSters109653, utilizator
multumesc, deci angajatorul are doar obligatia de a pastra postul, alte cheltuieli cu mine nu va avea.
1. Pe perioada CCC pana la 2 ani sunteti asigurata, prin efectul legii, la Pensii si la Sanatate. Angajatorul nu plateste nimic.
2. Angajatorul nu este obligat sa va pastreze postul. Il poate desfiinta oricand, fie ca sunteti in CCC, fie ca sunteti la serviciu. Dar in perioada de CCC nu va poate concedia, aveti CIM suspendat.
3. Obligatia lui este ca daca angajeaza pe cineva pe postul dvs. in perioada de CCC, asta o poate face numai cu CIM pe perioada determinata (pana la intoarcerea dvs.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil, restructurare, indemnizatie bebe2 bebe2 Buna ziua, Vin cu cateva intrebari: Ma aflu in concediu pt crestere copil de pana la 2 ani si primesc o indemnizatie de 1200 ron. Daca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
O noua nastere in timpul ccc tancuramona tancuramona daca esti in postnatal si pana la terminarea celor 2 ani mai nasti un copil,poti sa ramai inca 2 ani in posnatal (vezi toată discuția)
Concediu,indemnizatie copil cu jumatate de norma maria85maria maria85maria Buna ziua! Va rog,cineva sa ma ajute.Sunt angajata din 01.03.2012 cu jumatate de norma ,salarul brut de 420 lei.Am ramas gravida in 25.08.2012.Este posibil sa ... (vezi toată discuția)