avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier vatamare corporala

Buna ziua!Banuesc ca sunt multe discutii pe seama acestui subiect.Am sa povestesc pe scurt ce am patit.In sambata mare am fost la niste rude la tara si la plecare am mers pe un drum forestier pentru a ajunge la strada principala, cand am ajuns la strada principala am vrut sa virez stanga spre iasi (incalcand linia continua) din partea stanga venea o caruta incarcata cu lemne (se afla la 15-20m de mine) din dreapta nu venea nimic (mentionez ca in locul respectiv era curba spre stanga fara de sensul de mers al carutei) cand am inceput sa fac manevra de virare stanga din spatele carutei a aparut o dacie care depasea caruta pe linia continua prima oara am accelerat ca sa eliberez banda daciei dar soferita nu a schitat nici`un gest si a intrat in mine pe contrasens fata de ea oprindu`ne amandoi pe partea stanga a carosabilului fata de dacie.Soferita nu a pus deloc farana si la politie am aflat ca are itp`ul expirat de pe data de 06.04.2009.Soferita a avut o usoara fractura de stern a stat in spital 6 zile si medicul legist ia dat 30 zile .La politie doamna nu a declarat daca vrea sa se judece sau nu cu mine ramanad sa revina la declaratie si nici nu a zis daca are vreo pretentie, la expertiza am fost amandoi scosi vinovati.Politistul mi`a zis ca daca doamna nu da nici`un raspuns in termen de 60 zile dosarul se inchide.Este adevarat acest lucru si daca da de cand incep aceste 60 zile?Daca puteti sa`mi dati si alte sfaturi pe care sigur nu le cunosc va raman recunoscator(nu am mai patit nici`o data asa ceva si nici nu am pe cine sa intreb, nu`mi permit sa platesc un avocat).Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
mihainkd, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihainkd , utilizator 20:04, 30 August 2010
Termenul de introducere aplangerii, prevazut de art 284 Cod procedura penala ,este de 2 luni ,din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul
Accidentul a avut loc in data de 03.04.2010 cat a fost in spital doamna am fost de 2 ori la ea si cam dupa o saptamana de cand a iesit din spital am m`am dus am luat`o de acasa si am fost la politie sa dea declaratie.Problema e ca de mai bine de o luna domana mi`a zis clar sa nu o mai sun sau sa o caut.Am sa incerc saptamana asta sa ajung la politia rutiera sa vorbesc cu politistul sa vad ce se intampla cu dosarul.Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Iunie 2010
mihainkd, utilizator
Se pare ca doamna si`a rezervat dreptul de a nu se putea inchide in mod automat dosarul prin simplul fapt ca a dat declaratie doar ca nu a finalizat`o a ramas sa se decida daca are sau nu pretentii...Intre timp circul cu dovada eliderata de procuratura doar ca s`a ivit o ocazie si trebuie sa plec pe la jumatatea lu septembrie in Italia pentru a aduce o masina banuesc ca in afara dovada de la procuratura nu este recunoscuta asa ca intrebarea mea este: pot sa cer permisul de conducere de la politie si sa`l inapoiez in momentul in care se inchide dosarul si se da sentinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima nedeclarata zenmi zenmi Buna ziua!Am mai postat aceasta problema,dar necunoscand cu exactitate faptele revin, cu rugamintea si in speranta ca cineva ma va putea sfatui sa procedez ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victimă nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă până la urmă victima ajunge la spital? zenmi zenmi Buna ziua!Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care o persoana conducator de utilaj agricol(caruta) a fost implicat intr un accident cu un ... (vezi toată discuția)